Курка з картоплею, запечена в болгарському соусі

Курка, запечена з картоплею в болгарському соусі-дуже смачна страва, яким можна нагодувати навіть самих вибагливих домочадців. У страві використовуються прості продукти, які є в холодильнику у кожної господині. І його можна сміливо додати в повсякденне меню. Блюдо швидко готується і не вимагає від вас постійної присутності. А це означає, що у вас з’явиться вільний час для себе або прибирання по будинку. Курочка виходить ароматною, соус надає їй цікавий смак і легку пікантність.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм картоплі
  • 1 кілограм курки
  • 2 болгарських перця
  • 1 цибулина
  • сіль, спеції
  • 250 грам сметани

Починаємо приготування

  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо великими шматочками. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками. Підготовлені продукти перемелюємо в блендері до однорідної маси.
  • У миску кладемо сметану, додаємо в неї сіль, спеції і підготовлену масу з болгарським перцем. Все ретельно перемішуємо.
  • У миску кладемо промиту курку і заливаємо цим соусом, все перемішуємо і в такому вигляді залишаємо на 25-30 хвилин.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо великими шматочками. перекладаємо його в форму для випічки , а зверху розподіляємо підготовлену курку. Форму накриваємо фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і продовжуємо випікати страву ще 25-30 хвилин.
  • Готову страву присипаємо зеленню і подаємо до столу.
  • Спробуйте також папрікаш з курки. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Курица с картофелем, запеченная в болгарском соусеПриємного апетиту!