Курка, фарширована млинцями, свининою та яйцями

До святкових подій я готую цікаве і незвичайне блюдо: курку, фаршировану млинцями, свининою і яйцями.

Дуже смачну страву: з прекрасною золотистою скоринкою, м’якою і ніжною начинкою, соковитим ароматним м’ясом. Дуже оригінально виглядає таке блюдо в розрізі. До того ж, фарширована курка може мати різні варіації начинки.

Інгредієнти

  • куряча тушка — 1500-1800 грам;
  • свинина м’якоть — 500 грам;
  • сметана — 2-3 столові ложки;
  • яйце — 1 штука;
  • сіль — за смаком;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • спечені тонкі млинці — 8 штук;
  • перепелині яйця — 40 штук.

Курка, фарширована млинцями, свининою і яйцями: покроковий рецепт

  • Готову курячу тушку добре промиваємо, витираємо серветками і виймаємо кістки курки, через місце патрання. Як це правильно зробити, щоб не пошкодити шкірку курячої тушки, дивіться на сайті «Дуже смачно».
  • Вивертаємо курку на виворіт і зрізаємо грудки з обох боків так, щоб залишився м’ясний шар, товщиною в один сантиметр.
  • Вирізану курячу грудинку і м’якоть свинини перемелюємо до стану пюре, солимо за смаком, приправляємо чорним меленим перцем.
  • Додаємо до м’яса одне яйце і все ретельно перемішуємо.
  • Заздалегідь випікаємо тонкі млинці: нам знадобиться 8 штук.
  • Млинці змащуємо м’ясним фаршем, потім викладаємо уздовж (ланцюжком) перепелині яйця, зварені круто і попередньо очищені від шкаралупи. Звертаємо млинці у вигляді рулетів, щільно притискаючи краю до начинки.
  • Коли всі млинці скручені в рулети, фаршируємо курку млинцями. Наповнюємо її, при необхідності, у кілька шарів.
  • Якщо у вас залишилося трохи фаршу, тоді начинені в курці млинці потрібно промазати м’ясним фаршем, намагаючись змастити кожен млинець.
  • Начинену млинцями курку потрібно розрівняти, надаючи їй форму курячої тушки, а отвір зашити голкою з ниткою або закріпити зубочистками.
  • Курячі лапки і крила також потрібно зав’язати, прикріпивши до тушки.
  • Шкірку з курки змащуємо сметаною: краще використовувати жирну. Зверху курячу тушку треба посолити і поперчити.
  • Відправляємо в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на півтори години.
  • Коли курка запечеться, скоринка зарум’яниться, можна виймати з духовки. Охолодити і розрізати на порції.
  • Курка з млинцями зі свининою — дуже смачне, незвичайне блюдо для святкового столу, яке здивує гостей і порадує рідних. Заходьте на наш сайт: і готуйте з задоволенням — адже існує так багато різноманітних рецептів смачних і цікавих страв.

    Курица, фаршированная блинами, свининой и яйцами

    Приємного апетиту.