Котлети з курячих шлуночків: бюджетний варіант з чудовим смаком

Сьогодні будемо готувати котлети з курячих шлуночків: так-так, з курячих шлуночків! Виходять м’які, смачні, соковиті котлети!

Бюджетний варіант, але смак не бюджетний! Так ви ще точно не готували: спробуйте обов’язково. Можете не вірити мені на слово, але поєднання курячого субпродукту з цибулею, картоплею та морквою виходить незрівнянним. Котлети з такого фаршу ніжні і соковиті: їх хочеться ще і ще. Якщо подати з улюбленим гарніром і салатом з овочів (свіжих або маринованих), то повноцінний вечерю для всієї родини забезпечений. А ще з такими котлетками можна зробити бутерброди: набагато смачніше, ніж з ковбасою.

Необхідні інгредієнти

  • шлунки курячі – 800-1000 грамів,
  • картопля – 2-3 штуки,
  • морква – 1 невелика штука,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • картопляний крохмаль – 2 столових ложки,
  • томатна паста – 1 їдальня ложка,
  • пшеничне борошно для панірування,
  • сіль, перець мелений, часник сушений, приправи – за смаком,
  • рослинне масло – для смаження.

Як приготувати котлети з курячих шлуночків

  • Курячі шлунки промиваємо, розрізаємо на 2-3 частини (якщо великі), відрізаємо все зайве.
  • Перекладаємо підготовлений продукт в миску, посипаємо цибулею: його треба нарізати або тонкими півкільцями або пір’ям. Все перемішуємо, накриваємо миску і залишаємо шлуночки на ніч в холодильнику: вони повинні промаринуватися.
  • На інший день пропускаємо через м’ясорубку курячі шлуночки разом з цибулею, очищені і промиті картоплю, моркву.
  • Отриманий фарш перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо картопляний крохмаль і знову перемішуємо.
  • Вологими руками беремо шматочки фаршу формуємо котлети, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі з двох сторін.
  • Викладаємо котлети в сотейник і заливаємо соусом: на склянку води додаємо томатну пасту, сіль, перець, приправи, розмішуємо.
  • Заливаємо нижні котлети, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин на середньому вогні. Котлети подаємо з будь-яким гарніром і салатом зі свіжих або маринованих овочів.
  • Котлети з курячих шлуночків – це бюджетне, дуже смачне і ситне блюдо! У магазинах ціна на даний субпродукт становить близько 100-120 рублів: куряче філе, ні м’якоть свинини (а вже, тим більше, яловичини) ви за такі гроші не купите. Візьміть собі на замітку цей простий рецепт – і готуйте із задоволенням! Якщо не хочете пускати гроші на вітер, заходьте на наш сайт: ми пропонуємо перевірені рецепти страв з найпростіших і доступних продуктів.

    Котлеты из куриных желудочков: бюджетный вариант с шикарным вкусом

    Приємного всім апетиту.