Апетитні фрикадельки з брусничним соусом

Фрикадельки в цьому рецепті самі звичайні. Але оригінальність і неповторний смак їм надає спеціальний соус, який ми будемо готувати з брусниці. Повірте, в такому поєднанні фрикадельки виходять смачними. Кисло-солодкий соус відмінно відтіняє смак м’яса і надає простому страви вишуканість і ресторанний смак.

Необхідні продукти

Для фрикадельок

  • 500 грам яловичини
  • 40 грамів вівсяної муки
  • 50 грам цибулі
  • 1 куряче яйце
  • зелень
  • сіль, перець за смаком

Для соусу

  • 200 грам брусниці
  • цукор (мед) за смаком

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо дуже дрібними шматочками або пропускаємо через блендер. Подрібнюємо промиту зелень.
  • У миску кладемо фарш, додаємо цибулю, зелень, сіль, перець і додаємо куряче яйце. Все добре перемішуємо руками. Туди ж додаємо вівсяну борошно і ще раз перемішуємо.
  • З отриманого фаршу формуємо тефтелі і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Ставимо форму в духовку, розігріту до 170 градусів. І випікаємо протягом 20-25 хвилин.
  • Брусницю кладемо в чашу блендера і перемелюємо до однорідної маси. Додаємо до неї мед або цукор і переливаємо в невелику каструлю. Варимо соус на повільному вогні протягом 5 хвилин (до загустіння).
  • Готові фрикадельки перекладаємо на тарілку, поливаємо соусом і подаємо до столу.
  • До таких фрикадельок можна приготувати відмінний картопля по-святковому. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Аппетитные фрикадельки с брусничным соусомПриємного апетиту!