Кілька в маринаді: старовинний рецепт

Готуємо рибу за старовинним рецептом. Сьогодні у нас не буде королівських страв на кшталт риби по-грецьки.

У нас буде кілька в маринаді — неймовірно смачне блюдо. Прекрасна рибна закуска прикрасить святковий і буденний стіл. Ви обов’язково оціните це блюдо за смакові і корисні якості. Користь кільки незаперечна. Вона багата мінеральними речовинами, такими як фтор, цинк, кальцій, калій, магній, фосфор, хлор, магній і вітаміни РР, В2, В1 і D. Якщо використовувати правильний рецепт для її приготування, рибка стане хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань і депресій. Пропоную вашій увазі стародавній рецепт засолу кільки.

Інгредієнти

  • 1 кілограм кільки;
  • вода — 1 склянка;
  • винний оцет — 0,5 склянки;
  • сіль — 1 столова ложка;
  • 10 горошин коріандру;
  • 15 горошин чорного перцю;
  • 3 бутона гвоздики;
  • 7 лаврових листів.

Кілька в маринаді: покроковий рецепт

  • Змішуємо всі компоненти маринаду і на повільному вогні доводимо до кипіння. Проварюємо 5 хвилин.
  • Охолодженим маринадом заливаємо рибу і ставимо під гніт на добу.
  • Через добу промиваємо і розкладаємо на блюдо, щоб трохи просох. Відправляємо зберігатися в холодильник.
  • Основна користь кільки полягає не в філе, а в її остові, ось чому засолення — найкращий спосіб її приготування. Калорійність кільки: 175 ккал на 100 грам продукту, користь в рази більша. Зміцнюйте судини, покращує настрій — їжте кільку приготовану правильним рецептом.

    Килька в маринаде: старинный рецепт

    Приємного апетиту.