Картопляні зрази з м’ясною начинкою: справжня смакота

З картоплі можна приготувати безліч страв. І одне з них – це смачні зрази.

Найкраще картопляні зрази робити з начинкою. У нашому рецепті вона з м’яса і грибів. Зрази виходять красивого золотистого кольору. Вони дуже смачні і апетитні. Тертий сир надаємо картопляного тесту більше пікантності. М’ясна начинка доповнює страву, робить його цікавим і дивним на смак.

Необхідні інгредієнти

  • 900 грам картоплі, відвареної в мундирі;
  • 1 яйце;
  • 30 грам сиру пармезану (за бажанням);
  • сіль і білий перець за смаком;
  • щіпка мускату;
  • 1 чайна ложка сушеного часнику.

для начинки

  • 350 грам фаршу (свинина, яловичина);
  • 200 грам ріпчастої цибулі;
  • 100 грам грибів;
  • 80 грам борошна;
  • петрушка за бажанням;
  • сіль і перець за смаком;
  • ½ Чайної ложки сушеного часнику.

Як приготувати картопляні зрази з м’ясною начинкою

  • Картопля ретельно промиваємо, відварюємо в мундирі до готовності, очищаємо від шкірки.
  • З картоплі робимо пюре: або з допомогою спеціального преса, або просто розм’якшуємо товкачиком.
  • Тремо сир на дрібній тертці і відправляємо в картопляну масу.
  • Туди ж додаємо куряче яйце, додаємо спеції і сіль.
  • Все добре перемішуємо до однорідності.
  • Зробимо начинку. Розігріваємо сковороду і наливаємо в неї рослинне масло (у мене ароматне домашнє масло).
  • Дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо обсмажуватися: до золотистого кольору.
  • Дрібно нарізаємо гриби, викладаємо в сковороду з цибулею, обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Відправляємо в сковороду фарш, солимо, перчимо до смаку, додаємо сушений часник і обсмажуємо все разом до готовності. Обов’язково перемішуємо.
  • Петрушку дрібно ріжемо, додаємо в сковороду. Розмішуємо, знімаємо з плити, даємо охолонути.
  • Робочу поверхню злегка присипаємо борошном.
  • Формуємо зрази. Перед тим, як взяти картопляне тісто, руки слід змочити водою.
  • Беремо картопляне пюре і розминаємо в руці, в коржик.
  • У середину кладемо начинку і з’єднуємо два кінця коржі. Формуємо зразу.
  • Обвалюємо зрази в борошні.
  • На сковороду наливаємо олію так, щоб воно повністю заповнювала дно. Ставимо сковороду розігріватися.
  • Зрази відправляємо на сковороду і обсмажуємо кілька хвилин з двох сторін до золотистого кольору.
  • Картопляні зрази з м’ясною начинкою виходять красивого золотистого кольору. Вони зроблені практично без борошна, але тісто все одно тримається добре і не розвалюється. Ми не сумніваємося, що це блюдо точно доведеться вам до душі. Заходьте на наш сайт за новими рецептами.

    Картофельные зразы с мясной начинкой: настоящее объедение

     

    Приємного апетиту.