Який алкоголь вибирають англійці?

Багата культурними подіями і ввібрала в собі безліч традицій інших країн англійська історія не могла не відбитися на алкогольних напоях, популярних в сучасній Великобританії. Без тіні перебільшення можна сказати, що знайомство з алкоголем Англії здатне допомогти ще повніше дізнатися цей дивовижний острів.


                                    Какой алкоголь выбирают англичане?

Пиво

Тут воно з’явилося пізніше, ніж в Німеччині та Чехії — тільки в XIII столітті. Англійське пиво розділяється насамперед на два різновиди — темне з характерною гіркуватістю (біттер) і світле (лагер). А найзнаменитіша закуска до нього-фіш-енд-чіпс, тобто риба смажена в клярі з картоплею-фрі. Легендарними марками вважаються London Pride, Adnams, Flowers, Sam Smith.

Ель

У середньовічну епоху цей напій, точніше-його різновиди з мінімальною міцністю англійці пили щодня і досить багато. І справа тут полягала не в повальної шкідливою звичкою, а в тому, що це було набагато безпечніше, ніж вживання води — адже при санітарних умовах далекого минулого вона легко могла стати причиною розлади живота, а то і важкого захворювання.

Джин

Мабуть, головний алкогольний продукт Англії, який обов’язково брали з собою мореплавці — не просто як напій, але і надійний антисептик. Після другого перегону джин прийнято збагачувати добавками з різноманітних рослин, наприклад, ялівцю, анісу, коріандру. Саме Англія подарувала світові звичай пити джин з тоніком.

Сидр

Традиційно цей газований слабоалкогольний напій варять після збирання яблучного врожаю — головної сировини для виробництва сидру. Однак існують і сорти на основі груш. Смак сидру може бути різноманітним і поділяється на такі типи — гірко-кислий, кислий, гірко-солодкий і солодкий.

Піммс

Так називається оригінальний Англійський коктейль, який готують з рому, Джину або віскі з додаванням всіляких трав і спецій, підбір яких самі англійці порівнюють зі справжнім мистецтвом. Але зробити піммс-це лише півсправи. Тому що його не прийнято пити в чистому вигляді, але прийнято використовувати для створення легкого пуншу, в якому також можуть виявитися фрукти, ягоди і навіть — огірки.

Пастіс

Незвичайна настоянка, основу якої становить складний дует з лакриці і анісу. Правда, з часом рецептура пастиса (а перші згадки про нього відносяться до XVI століття) стала більш різноманітною і сьогодні в напій можуть додаватися до півсотні компонентів, що забезпечують багатство його смаку і аромату. Англійці звикли вживати пастіс як аперитив за вечерею або святковим столом. Крім того, пастіс іноді навіть додають в десерти і закуски.

Малдвайн

Так називається оригінальний аналог глінтвейну, традиційно подається в Англії в кінці зими — в дні поблизу Різдва. Основою напою виступають вина і рідше-бренді, щедро доповнюються розкішними букетами спецій. А ось фруктів в ньому практично немає, хіба що — апельсини.

Саммервайн

Унікальний напій, який прийнято готувати в літні і ранні осінні місяці з тих фруктів, що можна зібрати у власному саду. Як правило, саммервайн не запасають надовго — залишаючи традицію його вживання як символ швидкоплинності теплої пори року.

Віскі

На весь світ відомий цей напій, як кажуть історики, що походить з гористих Шотландії та Ірландії. Цінителі його знають, що виготовлення справжнього віскі вимагає додавання кришталево чистої джерельної води. Віскі ділиться на різновиди — солодовий, зерновий або змішаний. Провідними брендами вважаються Hicks & Heley, Cutty Sark, St George Distillery.