Жіноче здоров’я вимагає уважного ставлення, особливо якщо мова йде про молочні залози. Для здоров’я і краси жіночих грудей важливо не тільки виконувати фізичні вправи і робити косметичні процедури, але і дотримуватися особливого стилю харчування. Існує ряд продуктів, присутність яких в раціоні знизить ризик виникнення серйозних патологій.
Маслинове масло
Стан шкіри безпосередньо залежить від кількості вітаміну Е в організмі. Оливкова олія багата вітаміном Е, тому незамінна для підтримки пружності шкіри. Також рослинна олія оливи містить велику кількість корисних жирів, які допомагають запобігти виникненню мастопатії.
Оселедець
Жирні сорти морської риби виключно корисні для здоров’я грудей завдяки достатку Омега-3. Крім того, всім відомо, що в рибі багато фосфору, заліза, селену, калію, вітамінів D і В-12. При цьому важливо контролювати кількість вживаної в їжу жирної риби, щоб не нашкодити фігурі.
Скумбрія
Це один з найкорисніших видів риби, регулярне вживання якого покращує роботу багатьох систем організму, включаючи зір, серце, судини і мозок. Всього однієї порції такого продукту щотижня на регулярній основі знизить ризик виникнення захворювань, пов’язаних з поганою екологічною обстановкою. Корисні жири в складі скумбрії благотворно впливають на тонус шкіри грудей.
Цитрусові
Лимони і апельсини багаті зв’язують канцерогени речовинами. З цієї причини дієтологи радять класти в чай скибочку лимона або додавати лимонний сік в питну воду. Одним з основних властивостей вітаміну C, яким рясніють цитрусові, вважається стимуляція вироблення колагену і еластину. Простіше кажучи, цитрусові підвищують пружність шкіри грудей.
Шипшина
Плоди шипшини також багаті вітаміном з, який сприятливо впливає на кровообіг в області грудей. Шипшина відноситься до розряду антиоксидантів, тому перешкоджає появі новоутворень в області молочних залоз.
Листові овочі
Листові овочі, за рахунок значного вмісту фолієвої кислоти і магнію, так само позитивно впливають на здоров’я жіночих грудей. Продукти з вмістом цих речовин мають протизапальні властивості.
Обліпиха
Обліпиха-виключно корисна для здоров’я ягода, яку використовують в медицині, косметології та кулінарії. Ягода багата жирними омега-кислотами, містить вітаміни з, В і Е, а також значущі для організму мікроелементи. Якщо регулярно вживати в їжу обліпиху, можна не тільки підвищити еластичність шкіри, але і захистити її від впливу ультрафіолетових променів.
Яйце
Для правильної роботи клітин важливо регулярне надходження холіну – поживної речовини, активно задіяного в клітинній структурі. Саме цей компонент міститься в звичайних яйцях. При нестачі цієї речовини в організмі можуть виникати зниження когнітивної функції, розлади неврологічного характеру.
У США було проведено дослідження, згідно з яким представниці прекрасної статі, які віддавали перевагу продуктам з холіном, рідше страждали від пухлин грудей.
Морська капуста
Водорості містять величезну кількість йоду, який дозволяє активізувати обмінні процеси в організмі і перешкоджає розвитку запалень в організмі.
Для максимальної користі дієту важливо комбінувати з фізичними вправами, масажем і використанням кремів або косметичних масел. Також слід прибрати з раціону шкідливі продукти, такі як алкоголь, солодощі, надлишок солі, смажену картоплю та інші.