Які продукти корисні під час сезонів захворювань?

Щоб захиститися від коронавірусу, потрібні вітаміни з і D в збільшеній кількості. Причому отримувати їх бажано не з БАДів, а з фруктів, ягід і овочів.


                                    Какие продукты полезны во время сезонов заболеваний?

Вітамін C відповідає за підвищення імунітету. У великій кількості він міститься в цитрусових, ананасах, обліписі. Вітамін D присутній у рибі, яйцях та печінці.

Однією з найкорисніших ягід є брусниця, в якій міститься безліч вітамінів і антиоксидантів. Ці речовини допомагають зміцнити імунітет, а значить, перенести COVID-19 або будь-яку іншу вірусну хворобу в більш легкій формі.

Позитивно впливає на імунну систему і мед. Він захищає від простудних захворювань і вірусів, має протизапальну дію. Нутриціологи рекомендують пити чай з медом перед сном. Крім того, вберегтися від коронавірусу допоможуть ягідно-фруктові морси і компоти. Їх краще варити самостійно, а не купувати в магазинах.

Які продукти корисні тим, хто вже перехворів коронавірусом?

У людини, яка перехворіла коронавірусною інфекцією, можуть з’явитися проблеми з пам’яттю і концентрацією уваги, підвищена стомлюваність, порушення травлення. Тому лікарі рекомендують тим, хто недавно переніс хворобу, прибрати з раціону цукор і глютен, які будуть заважати нормальній роботі травної системи. Також слід обмежити кількість споживаних молочних і кисломолочних продуктів.

Для відновлення пам’яті потрібні кислоти Омега-3, які містяться в рибі і морепродуктах. Також необхідний вітамін А, який є в моркві і субпродуктах.

Щоб знизити запальні процеси в організмі, потрібно їсти овочі, фрукти і ягоди. Зняти запалення допомагає і куркума-Азіатська пряність, яку називають «природним антибіотиком».

Лікарі зазначають, що запобігти тяжкому перебігу COVID-19 та знизити ризик зараження ним найкраще допоможе вакцинація.