Які літні напої корисні імунітету

Якщо застуди та вірусні захворювання – ваші часті супутники, то потрібна допомога імунітету. Найвдаліший час для його зміцнення – літо, коли встигає багато свіжих фруктів, овочів і зелені. Але з них можна приготувати не тільки смачні страви, а й напої. Про найпопулярніші поговоримо далі.


                                    Какие летние напитки полезны иммунитету

Лимонад

Це класичний напій, який роблять зі свіжих цитрусових фруктів. Він дозволяє підтримати імунітет. Його рекомендується пити в сезон застуд. В апельсинах, лимонах, грейпфрутах велика кількість вітаміну С.термічну обробку проводити не варто, так як продукти будуть втрачати свої корисні властивості. Для приготування лимонаду знадобляться:

  • Вода-700 мл;
  • Сік яблучний-250 мл;
  • Сироп лимона-5 ст. л;
  • Лимон-половина.

Лимон порізати, налити сік, сироп і воду, додати цукор або мед. Зберігати в холодильнику до 2 днів.

Імбирний лимонад

Імбир-це продукт, в якому велика кількість вітаміну З, навіть більше, ніж лимоні або апельсині. Також в ньому є гінгерол, який позитивно впливає на стан імунітету. Для приготування знадобляться:

  • Вода-900 мл;
  • Сироп лимона – 5 ст. л.;
  • Лимон-половинка;
  • Імбир-корінь приблизно 4-5 см.

Готують такий лимонад також, як і класичний. Але в кінці потрібно потерти в напій корінь імбиру.

Чайний гриб

Відмінно видаляє спрагу і містить багато вітамінів групи В. готується він з наступних продуктів:

  • Вода;
  • Чай;
  • Чайний гриб.

Після ферментації корисний напій можна пити. Також додають для більшої користі в нього імбир або лимон.

Матчу з льодом

Матчу-японський чай, приготований з молодих чайного листя. Їх перетирають в порошок і заварюють. Матчу може бути гарячою і холодною. У класичний напій для додаткової користі можна додати молоко (вівсяне, кокосове, вівсяне) і лід. Використовувати варто саме рослинне молоко.

Чай з шипшини

Шипшина-джерело вітаміну з, його більше, ніж у всіх цитрусових. Не варто заливати плоди окропом, так вони втратять всі свої корисні властивості. Термічна обробка повинна бути мінімальною. Чай готують на паровій бані, приблизно 15-20 хвилин. Після чого напою потрібно настоятися.

Каркаде

Каркаде настійно рекомендують пити під час сезону застуд. Такий чай має велику кількість корисних вітамінів. Він не тільки захищає від вірусів, але і має протизапальну, антиоксидантну дію.

Обліпиховий морс

Обліпиха-корисна ягода, яка точно допоможе зміцнити захисні сили організму. Для приготування морсу знадобляться:

  • Вода-1000 мл;
  • Ягоди-приблизно 1 стакан;
  • Мед або цукор (за смаком).

Всі продукти змішати і залишити на кілька годин.

Морс з журавлини

Напої з журавлини добре освіжають, борються із запаленнями, допомагають протистояти вірусам і бактеріям. Готується він також, як і морс з обліпихи. З’єднайте склянку журавлини, літр води і мед.

Смузі з фруктів і зеленого чаю

У зеленому чаї практично немає вітаміну C, але є галлат епігаллокатехіну. Це речовина, що дозволяє запобігти розмноженню вірусів і бактерій. А якщо в настій додати ще й Цитрусові фрукти, то можна отримати мега-корисний смузі. Бути потрібним:

  • Ківі – 1 шт.;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Банан-половина;
  • Кориця-половина чайної ложки.

Заварити зелений чай, приблизно 300 мл.за допомогою блендера приготувати пюре з фруктів і змішати з чаєм.

Смузі зі шпинату, огірків і винограду

Шпинат, огірки, виноград – корисні і смачні продукти, з яких можна отримати поживний, Мультивітамінний смузі. Їх потрібно подрібнити і з’єднати разом.