Як зробити вівсянку шкідливою: огляд найгірших добавок

Вівсяна каша на сніданок – вже традиційний варіант сніданку, який гарантує щедру порцію корисних мікроелементів на самому початку дня. Однак є просту кашу досить швидко набридає, тому блюдо можуть прикрашати свіжими ягодами, тертим шоколадом, горіхами, насінням і т.д. варіантів топінгів неміряна кількість, проте є і такі, що повністю нівелюють користь вівсянки як продукту. Далі про це детальніше.


                                    Как сделать овсянку вредной: обзор худших добавок

Сухофрукти помилково відносять до корисних перекусів. Але не варто забувати, що багато сушені фрукти готують з додаванням цукру або штучних підсолоджувачів. В результаті: на об’єктивно невелику порцію припадає багато шкідливих речовин. Набагато краще додати нарізану свіжу полуницю, ніж сушений ананас.

Маркетологи активно говорять про те, яка шоколадна паста натуральна і корисна, скромно замовчуючи, що в списку інгредієнтів на першому місці значиться цукор. Тому шоколадну пасту рекомендується взагалі виключити з раціону, а не тільки як добавку до каші.

Смачною і корисною буде каша зі справжнім фундуком, несолодким какао-порошком або невеликою кількістю гіркого шоколаду.

Власний смак вівсянки досить невиразний, тому іноді люди додають коричневий цукор або штучні підсолоджувачі. Однак дієтологи рекомендують дотримуватися в раціоні несолодких каш з рослинним маслом, насінням, спеціями. Оскільки цукор і підсолоджувачі містять багато порожніх калорій, а ось корисних елементів в них немає. Допустима заміна для любителів солодкої вівсяної каші-стевія, кленовий сироп або мед.