Як заповнити нестачу вітаміну C?

Кожен знає, що весна – це період, коли організм людини стикається з дефіцитом тих чи інших корисних речовин. Найчастіше заповнити їх дуже просто-достатньо переглянути свої харчові звички і включити в раціон необхідні продукти.


                                    Как восполнить нехватку витамина C?

Така ситуація і з вітаміном з, який не може синтезуватися в організмі і надходить тільки з їжею рослинного походження. При цьому нутрієнт необхідний для синтезу колагену, позитивно позначається на серцево-судинній системі. Ще він впливає на вироблення речовин, що захищають шкіру від впливу агресивного середовища, підвищує засвоюваність заліза. 

Існує думка, що цитрусові – це найкраще джерело вітаміну С.однак це не більше, ніж маркетинговий хід. Справа в тому, що найбільше багаті необхідним нутрієнтів сухий шипшина і такі сезонні ягоди, як обліпиха, вишня, смородина, ожина, полуниця. Також великим відсотком вмісту вітаміну можуть похвататися петрушка, кріп, крес-салат, помідори і брокколі. Якщо дивитися на екзотичні фрукти, то це гуава, ківі, лічі, папайя.

Але при вживанні цих продуктів варто звернути увагу на деякі моменти. По-перше, Вітамін C не любить тривалу термічну обробку. По-друге, необхідний вітамін найчастіше міститься в шкірці овочів і фруктів.