У холодну пору року витрата енергії в організмі збільшується. Щоб підтримувати комфортну температуру тіла, важливо не тільки надягати теплі речі, але і додавати в раціон продукти, що сприяють зігрівання. Користь їх не пов’язана з температурою або калорійністю. Дізнатися, як гріють продукти можна далі.
Принцип дії зігріває їжі
На Сході їжа ділиться на охолоджуючу (інь) і зігріваючу (янь). Перша здатна сповільнювати метаболізм, а друга – стимулювати вироблення енергії і обмінні процеси. Вважається, що правильне поєднання компонентів допомагає справлятися з застудами в осінньо-зимовий період.
Основу раціону повинні складати білки, що відповідають за надходження амінокислот. Регулярне вживання білкових страв зміцнює імунну систему. На думку дієтологів, холодну пору року-кращий період для підвищення калорійності раціону без шкоди для фігури.
Продукти, що сприяють зігріванню
До різновидів продуктів, які допомагають зігрітися в холодну пору року, відносять: