Яблучний штрудель в пісочному тісті: просто, смачно і ароматно

Такий штрудель зовсім не поступається за своїми смаковими якостями, класичного. Навіть ми вважаємо, що він краще. Адже такий штрудель виходить ніжним, довше зберігається і на наступний день виходить смачнішим.

У тесті ми використовуємо олію, але за бажанням його можна замінити вершковим. Сметану можна брати будь-яку. І, що важливо! Тісто довго не вимішуємо, інакше воно буде жорстким.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 250 грам пшеничного борошна
  • 50 грам вершкового масла
  • 50 грам рослинної олії
  • 2 курячих яйця
  • 30 грам сметани
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • сіль, ванілін за смаком

Для начинки

  • 1 кілограм яблук
  • 20 грам вершкового масла
  • цукор
  • 50 грам родзинок
  • 50 г волоських горіхів
  • цедра одного лимона
  • кориця
  • 1 чайна ложка крохмалю

Починаємо приготування

  • У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо розпушувач і сіль. Все перемішуємо до однорідної маси.
  • В отриману масу додаємо вершкове масло і перетираємо все в крихту.
  • У чашку вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і сметану. Все перемішуємо до однорідної маси.
  • Яєчну суміш додаємо в суху масу і добре перемішуємо. Потім додаємо рослинне масло і замішуємо однорідне тісто. Перекладаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину.
  • Яблука очищаємо і нарізаємо шматочками.
  • У сковороду кладемо вершкове масло розтоплюємо і викладаємо яблука. А також всипаємо цукор. Масу добре перемішуємо і обсмажуємо протягом 1 хвилини, а потім перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати.
  • В охолоджені яблука додаємо лимонну цедру, корицю і крохмаль. Все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо рубані волоські горіхи і родзинки. Знову перемішуємо.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто. Ділимо його на 2 частини. Потім беремо одну і розгортаємо в тонкий пласт 25*35 див.
  • З одного боку пласта викладаємо половину підготовленої начинки, а потім скручуємо його в рулетик. Точно також чинимо з другою частиною тіста.
  • Готові рулетики перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
  • Заготівлю випікаємо в духовці, розігрітій до 190 градусів, протягом 35 хвилин. А потім перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також у ледачий штрудель лаваші. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Яблочный штрудель в песочном тесте: просто, вкусно и ароматно

    Приємного апетиту!