Яблучний латкес — смакота єврейської кухні

Яблучний латкес — страва єврейської кухні. По своєму зовнішньому вигляду і консистенції нагадує деруни. Тільки більш ніжні, соковиті і з використанням яблук. Латкес відмінно підійде до сніданку, готуються швидко і просто.

Необхідні продукти

  • яблука — 450 гр
  • лимонний сік — 1 ст. л
  • пшеничне борошно — 70 гр
  • розпушувач — 1 ч. л
  • курячі яйця — 2 шт
  • щіпка кориці
  • цукор — 1 ст. л
  • вершкове масло — 35 гр
  • сіль

Починаємо приготування

  • Яблука натираємо на тертці. Потім яблука перекладаємо на сито і злегка отживаем, щоб позбутися від зайвого соку.
  • Підготовлені яблука поливаємо лимонним соком і перемішуємо. Туди ж додаємо корицю і цукор, все перемішуємо.
  • Борошно змішати з розпушувачем.
  • Вбиваємо яйця в миску, солимо і збиваємо міксером до пишноти.
  • В яблука додаємо борошняну суміш і яйця, перемішуємо.
  • На сковороді розтоплюємо вершкове олію і ложкою викладаємо тісто. Смажимо латкес на маленькому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
  • Спробуйте також морквяні оладки. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Яблочный латкес — вкуснятина еврейской кухни

    Приємного апетиту!