Грибні кульки в ароматній паніровці: з’їдаються першими

Дуже смачна закуска для повсякденного і святкового столу: грибні кульки в ароматній паніровці.

Їх дуже просто приготувати, а зі столу завжди зникають першими. Страву, зроблену на швидку руку, дуже смачне і в теплом, і в холодному вигляді. Весь процес у вас займе хвилин 25 (разом з запікання в духовці): якщо заздалегідь підготувати курячу грудку. До речі, м’ясо можна використовувати не тільки варене, але і запечене або смажене: часто в хід йде те, що залишилося з вечері. Відмінним доповненням стане соус: сирний або на основі сметани – пальчики оближете і будете готувати знову і знову.

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам великих печериць;
  • 170 грам відвареного курячого філе;
  • одна столова ложка майонезу;
  • сіль і спеції – за смаком;
  • одне сире куряче яйце;
  • пшеничне борошно – для панірування;
  • панірувальні сухарі;
  • рослинне масло – для змазування форми.

Як приготувати грибні кульки в ароматній паніровці

  • Великі капелюшки печериць промиваємо, очищаємо, акуратно виймаємо ніжки: повинні вийти своєрідні кошики.
  • Заздалегідь відварюємо до готовності куряче філе і охолодити його в бульйоні. Можна також використовувати запечену в духовці курячу грудку: рецепт дивіться за посиланням.
  • Ще один нюанс: для приготування будь-яких страв краще брати домашній майонез – його легко і швидко можна зробити своїми руками.
  • Підготовчі роботи закінчили, приступаємо безпосередньо до рецепту.
  • Ніжки грибів і куряче філе нарізаємо маленькими кубиками, відправляємо в одну миску, солимо і перчимо. Додаємо столову ложку майонезу (для скріплення начинки), ретельно перемішуємо.
  • Заповнюємо отриманою масою капелюшки грибів. Форму для запікання або на деко змащуємо олією.
  • Дістаємо три тарілки: в одну додаємо куряче яйце (його солимо і збиваємо виделкою), у другу насипаємо борошно пшеничне, в третю – панірувальні сухарі (я їх роблю сама, із залишків хліба).
  • Кожну капелюшок печериці паніруємо спочатку в борошні, потім занурюємо яйце і завершуємо розбирання в панірувальних сухарях. Відразу перекладаємо у форму.
  • Відправляємо закуску в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
  • Грибні кульки в ароматній паніровці подаємо на стіл з улюбленим соусом: сирним або сметанним. Закуска дуже смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. До того ж, її можна швидко розігріти в мікрохвильовій печі: що дуже зручно, коли нагрянули гості. Хрусткі зверху і соковиті всередині кульки подобаються абсолютно всім: перевіряла неодноразово. На нашому сайті є багато рецептів простий і святкової закуски: заходьте і вибирайте.

    Грибные шарики в ароматной панировке: съедаются первыми

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.