Апетитна Аргентинська закуска «Емпанадас»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже цікавою закуски, яка припаде до душі кожному.

Таке популярне блюдо в Аргентині, Мексиці та інших латиноамериканських країнах. Перекладається «Емпанадас» як пиріжок. Тісто може бути як листкове, так і дріжджове. Начинка буває теж різною. Ми пропонуємо вам зробити її зі свинячого фаршу і яєць. За бажанням можете додати ще гострий перець, що теж дуже смачно. Любителі гостренького оцінять. Емпанадас — дуже апетитна закуска. Приготуйте її одного разу, не пошкодуєте. Зберігайте рецептик в свою кулінарну скарбничку.

Потрібні інгредієнти

  • 300 гр борошна
  • 400 гр свинячого фаршу
  • 2 яйця
  • 4 жовтка
  • 100 мл молока
  • 200 гр вершкового масла
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 4 зубчики часнику
  • 4 столові ложки сметани
  • половина чайної ложки розпушувача
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • куркума за смаком
  • базилік за смаком
  • розмарин за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу беремося за приготування тіста. Для цього в окремій ємності об’єднуємо 100 – 120 мл молока, розпушувач, вершкове масло і два жовтки. Перемішуємо до однорідності.
  • Після чого насипаємо борошно і замішуємо тісто. Потім ми прибираємо його в холодильник на пару годин.
  • Після закінчення потрібного часу беремося за приготування начинки. Для цього очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
  • Чистимо зубчики часнику і теж дрібно ріжемо. Потім відправляємо ці овочі на розігріту сковороду обсмажуватися до м’якості цибулі. При цьому потрібно постійно помішувати.
  • Після чого додаємо фарш і продовжуємо процес смаження, посипавши прянощами, травами, сіллю і чорним меленим перцем.
  • Попередньо відварюємо круто два яйця. Потім остуджуємо їх і очищаємо. Після чого дрібно нарізаємо і перекладаємо до фаршу. Також додаємо сюди сметану і дрібно нарізану петрушку. Добре все перемішуємо.
  • Розкачуємо тісто в тонкий пласт і, використовуючи широкий стакан, вирізаємо заготовки. Тепер на кожну з них викладаємо по одній столовій ложці підготовленої начинки і защипуємо, як вареник.
  • Беремо деко і змащуємо її маслом. Після чого розміщуємо заготовки і змащуємо їх збитими жовтками.
  • Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200°, на 20 – 25 хвилин.
  • Після закінчення потрібного часу дістаємо готові Емпанадас і даємо трохи охолонути. Після чого блюдо теплим можна подавати до столу.
  • Вам може сподобатися приголомшлива грецька закуска «Хтипити», рецепт якої ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Аппетитная Аргентинская закуска «Эмпанадас»

    Приємного апетиту!