Завдяки різноманітності французького стрітфуду можна забезпечити собі економію і часу, і грошей. Вуличну їжу люблять не тільки туристи, а й жителі країни, а представлена вона різними і простими в приготуванні стравами.
Купити французькі млинці, сендвічі або хрусткий багет можна практично скрізь, а покуштувати такі ласощі не відмовиться навіть завзятий гурман.
Млинці або крепи
Бездріжджовий різновид млинців. Тісто у них особливо тонке, а начинка — різна починаючи з джемів і фруктів і закінчуючи шинкою. Борошно для випічки частіше використовують гречану, а традиційне місце продажу такого стрітфуду-невеликі вуличні кафе.
Сендвічі
Основою для французького сендвіча служить безумовно класичний багет. Можна використовувати цілу булку або половинку від неї. Багет ріжуть і кладуть в нього начинки у вигляді сиру, томатів, шинки і салатного листя.
Багет
Може бути як з начинкою, так і без неї. Часто в багет додають спеції: кардамон, аніс, гвоздику, імбир. Найчастіше французи снідають свіжим багетом, густо намазуючи його маслом.
Крок-мадам і крок-месьє
Творча різновид гарячих бутербродів. Французи вживають їх у вигляді пізнього сніданку або легкого перекусу. Склад такого бутерброда простий: підсмажений хліб, сир і шинка, тільки на «мадам» надягають капелюшок у вигляді яєчні.
Кіш
Відкрита різновид пирога, яку зазвичай начиняють грудинкою, сиром, вершками і яєчною сумішшю. Також для начинки кишів можуть бути використані фрукти, овочі, риба або гриби. Випікають Кіші цільними, а продають окремими шматочками.
Смажені каштани
Стають популярними в жовтні. Запах у них впізнаваний і дуже апетитний, а готують цей вид стрітфуда в спеціальних жаровнях. До речі, у Франції є і чудове свято під назвою «День каштанів». Незважаючи на те що каштани мають східне походження, в країні вони вже давно набули статусу національного ласощі.