Сніданок по-французьки

У Французький сніданок найчастіше входить випічка з начинкою або без неї. Це багети, круасани, листкові булочки тощо, а також вівсяні пластівці.


                                    Завтрак по-французски

В якості напоїв французи вважають за краще вживання кави або чаю, іноді — гарячого шоколаду. У готелях на сніданок вам можуть запропонувати сік зі свіжих фруктів. Безумовно, французи дуже люблять каву, особливо з молоком.

Класичний французький сніданок

На відміну від росіян, французи практично не їдять на сніданок ні ковбасу, ні сир. Для француза є цілком нормальним вдома випити вранці кави, а поснідати по дорозі на роботу – в кафе, свіжим круасаном. У Паризькій пекарні вартість круасана набагато нижче, ніж в інших закладах.

Зазвичай у Французький сніданок можуть входити:

  • кава;
  • омлет;
  • гарячий шоколад;
  • сендвічі;
  • яйця пашот;
  • сік грейпфрута або апельсина;
  • тартини (відкриті тости з солодкою начинкою або маслом);
  • вівсяні пластівці з молоком;
  • простий чорний чай або з фруктами або травами;
  • круасани або інші випічні вироби.

Круасани

Основа для даного види випічки-це листкове тісто. Класичний Круасан не містить ніякої начинки. Їдять його руками, акуратно ламаючи на шматочки, з джемом або маслом. Також круасани вживають з кавою або гарячим шоколадом.

Омлет

Французький омлет вимагає ретельного ставлення до рецептури: він не такий простий, як здається на перший погляд. Головне-щоб він був пишним і ніжним. Його обов’язково згортають в три шари, за принципом письма, попередньо начиняючи будь-якою начинкою.

Яйце пашот

Йдеться про яйця, які прийнято варити, попередньо очистивши з них шкаралупу. Спосіб “пашот” означає, що очищені яйця варять в окропі, а час приготування становить 4 хвилини. Жовток стає схожим на крем. Також французи використовують яйце пашот для того щоб готувати інші страви.

Крок-мадам і крок-месьє

Це традиційні французькі бутерброди у вигляді хрустких сендвічів. Їх основу складають сир і шинка. Бутерброд крок-мадам зверху прикрашений яєчнею-яєчнею, яка за формою нагадує жіночий капелюх, звідси і така назва. В іншому, ці бутерброди практично однакові. Також до їх складу входять вершкове масло і соус бешамель.