Дуже смачна тушкована капуста з м’ясом гагаузькою

Тушкована капуста з м’ясом-відмінне блюдо до вечері! Вона просто готується, виходить ситним і в той же час, не важкою для шлунка. Страва обов’язково припаде до смаку вашим домочадцям і швидко стане популярним у вашому домі. Взагалі, капуста з м’ясом досить популярне поєднання. І так готували її ще наші бабусі. А ще це блюдо часто використовується в якості начинки для пирогів і пиріжків. Так що страва дуже багатофункціональний, але в той же час бюджетна.

Необхідні продукти

  • 2 кілограма капусти
  • 800 грам м’яса
  • 300 грамів сала
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 столові ложки червоного меленого перцю
  • 100 мілілітрів води
  • рослинна олія
  • сіль, перець, чебрець
  • лавровий лист
  • 2 стручкових перцю

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищену моркву нарізаємо кубиками.
  • У глибоку сковороду наливаємо олію, нагріваємо його і кладемо м’ясо і сало, нарізане шматочками. Обсмажуємо його до напівготового стану.
  • Шаткуємо невеликими шматочками капусту.
  • У обсмажене м’ясо додаємо цибулю з морквою, перемішуємо і смажимо ще 5-7 хвилин. І додаємо червоний мелений перець. Все перемішуємо. Все солимо за смаком і знову перемішуємо.
  • Потім додаємо капусту і ще раз перемішуємо. Після цього вливаємо воду і тушкуємо на повільному вогні до готовності. Капусту з м’ясом періодично перемішуємо.
  • Коли капуста зменшиться в об’ємі в два рази, то додаємо в неї сіль, чебрець і лавровий лист. Туди ж кладемо стручковий перець і добре перемішуємо. Накриваємо капусту кришкою і тушкуємо до готовності. Періодично перемішуємо.
  • Коли з капусти випарується зайва рідина, капусту можна подавати до столу.
  • Спробуйте також курку з картоплею, запечену в болгарському перці. Приготувати е можна за рецептом з нашого сайту.

    Очень вкусная тушеная капуста с мясом по-гагаузски

    Приємного апетиту!