Цим рецептом більш 100 років-бабулин яблучний пиріг

Так пироги готували наші бабусі. І їх смак знайомий багатьом з дитинства. Яблучний пиріг виходить просто чарівним: тісто ніжним і вологим, а яблучка в ньому надають пирога особливу соковитість. Пиріг виходить неймовірно ароматним, дуже простий у приготуванні і чудово підійде для сімейного чаювання.

Необхідні продукти

  • 3 курячих яйця
  • 180 грам цукру
  • 150 грам сметани
  • 150 грам кефіру
  • щіпка солі
  • 1,5 чайні ложки розпушувача
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 300 грам пшеничного борошна
  • пів чайної ложки кориці
  • 550 грам яблук

Починаємо приготування

  • Яблука очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо невеликими шматочками.
  • У миску вбиваємо курячі яйця і додаємо цукор. Все збиваємо до однорідної маси.
  • В отриману суміш додаємо кефір, сметану, рослинне масло, сіль, корицю і все перемішуємо. Потім у кілька прийомів додаємо пшеничне борошно і розпушувач. Все перемішуємо.
  • У тісто додаємо яблука і перемішуємо.
  • Форму для випічки (24 див.) змащуємо олією і викладаємо підготовлену масу. Добре розподіляємо її і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо пиріг протягом 40 хвилин.
  • Готовий пиріг охолодити, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
  • Спробуйте також сметанную шарлотку. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Этому рецепту  более 100 лет-бабулин яблочный пирог

    Приємного апетиту!