Цікавий салат «Ягідка» і закуска в тарталетках: страви на святковий стіл

Пропонуємо вашій увазі два оригінальні страви на святковий стіл: цікавий салат «Ягідка» і закуска в тарталетках!

Закуска в тарталетках з начинкою з печінки і грибів і дуже смачний м’ясний салат! Ці чудові святкові страви підкорять ваших гостей і рідних не тільки смаком, але і чудовим оформленням. Готуються швидко, з доступних, недорогих продуктів. До речі, м’ясо для салату ви можете взяти будь-який: навіть замінити його шинкою. Якщо заздалегідь зварити, то зібрати салат можна практично перед самою подачею. А якщо оформити салат попросити дітей, то, повірте, він буде ще смачніше!

Склад продуктів

Для салату

  • варене м’ясо (буженина) – 300 грам,
  • варені яйця – 3 штуки,
  • червоний болгарський перець – 1 штука,
  • помідори черрі – 200 грам,
  • сіль,
  • домашній майонез,
  • зелень петрушки,
  • зелену цибулю.

Для закуски

  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • морква – 1 штука,
  • свіжі печериці – 200 грам,
  • сіль, перець,
  • куряча печінка – 400 грам,
  • тарталетки.

Як приготувати страви на святковий стіл

  • Спочатку займемося салатом. Відварне м’ясо і болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками. Зварені круто курячі яйця натираємо на крупній тертці.
  • Змішуємо все в одній мисці, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо салат. Я використовувала для заправки салату домашній майонез, але його можна замінити сметанним соусом: рецепт є на нашому сайті.
  • Викладаємо на круглу тарілку і формуємо у вигляді ягідки – малинки. Верхівку оформляємо пір’їнками зеленої цибулі і петрушки, решта – половинками помідорів чері.
  • Помідори укладаємо щільно один до одного, без пробілів. Салат «Ягідка» готовий!
  • Приступимо до закуски. Цибулю, моркву і гриби нарізаємо і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до готовності, не забуваємо посолити і поперчити.
  • Печінка також обсмажуємо на олії, солимо, перчимо за смаком. Печінка, головне не пересмажити, щоб вона залишилася обов’язково соковитою, але без крові.
  • Овочі і печінка з’єднуємо і подрібнюємо заглибним блендером. Паштетом заповнюємо тарталетки: будь-яким зручним для вас способом. Зверху тарталетки можна прикрасити самими маленькими помідорками черрі і зеленню!
  • Які яскраві і красиві страви на святковий стіл у нас вийшли! Часу і коштів витрачено мінімум, але зате максимум настрою, смаку і відчуття свята! І м’ясний салат, і тарталетки настільки смачні і апетитні, що довше хвилини на столі не затримуються. Будьте готові до того, що гості попросять добавку – і рецептик на додачу. Обов’язково поділіться рецептом, а потім повертайтеся на наш сайт за новими ідеями.

    Интересный салат «Ягодка» и закуска в тарталетках: блюда на праздничный стол

    Приємного всім апетиту і святкового настрою.