Чому креветки не варто виключати з раціону?

Креветки-це легка і поживна різновид ракоподібних, яка містить велику кількість білка і корисних речовин. Цей продукт вважається делікатесом і широко представлений в стравах високої кухні різних країн. Дізнатися, чому креветки не варто виключати з раціону, можна далі.


                                    Почему креветки не стоит исключать из рациона?

Види креветок

Ракоподібні живуть як в прісній, так і в морській воді. Кількість їх видів у світі становить понад 2 000. Найпопулярнішими вважаються:

  • Північні-найбільш поширені і дрібні;
  • тигрові-відрізняються великими розмірами і темними смужками;
  • королівські-найпопулярніший для штучного розведення великий вид;
  • Аргентинські-зустрічається в південних регіонах, відрізняється яскравим кольором панцира.

Чим відрізняються від лангустинів

Їх часто плутають з лангустинами через особливості перекладу, однак, це два окремих види ракоподібних з рядом відмінностей:

  • У лангустинов є повноцінні клешні.
  • Лагутіни значно перевищують за розмірами перший вид.
  • М’ясо лангустина солодше і ніжніше за структурою, ніж у першого виду.
  • Склад і калорійність

    Варений продукт містить близько 100 ккал, в залежності від виду. У такій кількості 47% добової норми білка для дорослої людини із середньою вагою, мінімальний вміст вуглеводів і жирів.

    Цей тип ракоподібних багатий йодом, вітаміном D, міддю, калієм, кобальтом та іншими необхідними організму речовинами. Ось чому креветки не варто виключати з раціону.

    Чим корисні креветки

    Ракоподібні володіють численними корисними властивостями:

    • зниження шкідливого холестерину;
    • профілактика раку;
    • сприятливий вплив на роботу мозку;
    • антиоксидантні властивості;
    • антимікробні властивості;
    • зміцнення кісток;
    • поліпшення обміну речовин;
    • благотворний вплив на ендокринну систему;
    • посилення чоловічої потенції.

    Чи можна їсти при схудненні

    Вживання продукту сприяє схудненню, оскільки в 100 грамах міститься більше половини добової норми білка. Це особливо важливо для якісного зниження ваги. За рахунок поживного складу Ракоподібні відмінно втамовують голод.

    Шкода і протипоказання

    У правильно приготованому вигляді вони відносяться до безпечних продуктів за умови відсутності алергії. Їх можна їсти навіть дітям.

    Симптоми алергії

    До них відносять:

    • свербіж;
    • кон’юнктивіт;
    • поява висипу;
    • діарея;
    • закладеність носа;
    • почастішання пульсу;
    • поява задишки;
    • нудота.

    Симптоми отруєння

    Виділяють наступні симптоми отруєння:

    • нудота і блювотні позиви;
    • болі або спазми в животі;
    • діарея;
    • темний відтінок сечі;
    • підвищена температура;
    • запах ацетону з ротової порожнини.

    Як вибрати і зберігати

    Морепродукти зберігають при низькій температурі. Спеціальне Крижане покриття дозволяє зберігати вологість продукту.

    Щоб вибрати якісний продукт, слід звертати увагу на такі параметри:

  • Відтінок-важливо відсутність плям, чорного кольору голови або яскравого кольору тулуба.
  • У заморожених тушках більше корисних елементів.
  • Наявність на упаковці даних про виробника.
  • Наявність прозорої упаковки, через яку видно продукт.
  • Як приготувати креветки: рецепти

    Продукт у відварному вигляді містить мінімальну кількість калорій і легко засвоюється організмом. Ось чому креветки не варто виключати з раціону.

    Складові: 1 кг креветок, сушений кріп, гвоздика, перець, половина лимона, 90 гр. солі, 2 л води.

    Етапи приготування:

  • Промити продукт в теплій воді.
  • У киплячу воду висипати сіль і спеції.
  • Висипати ракоподібних і довести до кипіння.
  • Протягом 2 хвилин варити вміст ємності.
  • Остудити в холодній воді.
  • Скропити соком лимона.
  • Як і з чим їдять креветки

    Продукт можна вживати в їжу у вареному, смаженому, запеченому вигляді без добавок або в складі складних страв. До популярних смаковим сполученням відносяться:

    • сир;
    • імбирний або часниковий соус;
    • зелень;
    • рис;
    • авокадо;
    • томат;
    • цукіні;
    • дика спаржа;
    • огірок;
    • шампіньйон;
    • паста.

    У ресторані креветки подають з панциром, тому важливо вміти їх правильно очищати:

    • видалити голову;
    • прибрати хвіст;
    • витягти ніжки;
    • розкрити і зняти панцир.

    Чи можна їсти ікру

    Ікру цих ракоподібних можна вживати в їжу.

    Чи можна їсти в сирому вигляді

    Тільки безпечні види ідеальної свіжості можна їсти без термічної обробки.

    Скільки можна з’їсти в день

    Допустима добова норма-до 120 г продукту.

    Як правильно чистити

    Етапи Чищення:

    • утримуючи голову повернути тушку вгору черевцем;
    • по черзі позбудеться від лапок;
    • видалити голову;
    • шляхом стягування видалити панцир з поверхні спинки.

    Багатий склад, мінімальна калорійність, неповторний смак і поживні властивості – ось чому креветки не варто виключати з раціону.