Люди постійно шукають нові рецепти, продукти з корисними властивостями, які допоможуть зміцнити імунітет, омолодити організм, налагодити роботу внутрішніх органів. Мигдальне молоко стає популярним у всьому світі завдяки багатому мінеральному складу. Зі статті можна дізнатися, яке воно на смак, як його приготувати в домашніх умовах, і про використання в харчуванні.
Склад і корисні властивості
Рослинне молоко відносять до пісних продуктів. Його включають в звичайне меню вегетаріанці, вегани. У нього трохи солодкуватий присмак, відмінна тягучість, багато достоїнств:
- Низька калорійність-в одній склянці всього 38 ккал.
- Відсутність холестерину.
- Довго не скисає навіть без холодильника. Домашній напій зберігає свої властивості протягом 5 днів.
- Містить магній, цинк, кальцій, залізо, вітамін Е, а, з, антиоксиданти.
Регулярне вживання сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, покращує роботу головного мозку, бере участь в обмінних процесах, зміцнює кісткову тканину, уповільнює процеси старіння, перешкоджає розвитку ракових клітин, відновлює зір.
Жінки відзначають позитивні результати з боку шкіри, волосся, зникають мімічні зморшки, підвищується еластичність епідермісу. Рослинне молоко сприяє схудненню, прискорює метаболізм, нормалізує травлення.
До недоліків продукту відносять відсутність білків, вітаміну D. промислова продукція додатково збагачується вітамінами і мінералами, підсолоджується.
Важливо: головною особливістю молока з мигдалю є відсутність лактози, що може стати в нагоді для алергіків. Але слід вживати з обережністю, якщо є алергічні реакції на горіхи. Надмірне вживання може призвести до запаморочення, нудоти.
Історія виникнення та приготування
Мигдальне молоко вміли готувати ще в середні століття. За смаком воно нагадувало коров’яче, але зберігалося набагато довше без втрати первинних властивостей.
Для приготування потрібно:
- 200 г. горішків мигдалю;
- 1 літр чистої, холодної води.
- за бажанням пара фініків, курага, спеції.
Послідовність виробництва в домашніх умовах:
Спосіб уживання
Горіхове молоко п’ють у всьому світі, використовують для соусів, напоїв, перших і других страв, для замішування тіста.
Що можна приготувати:
- Соус для макаронів. На сковороді обсмажити столову ложку борошна, влити склянку молока, додати 50 м натертого сиру.
- Тісто для млинців готується за класичним рецептом. Смак відмінний.
- Їм можна розводити картопляне пюре.
- Додавати до чаю і кави.
- Служить аналогом коров’ячого молока, використовується в стравах в тих же пропорціях.
- Традиційна вівсянка набуває нових смакових відтінків, добре поєднується з фруктами, ягодами.
Рідину можна кип’ятити. Не можна змішувати з кислими продуктами, так як воно згорнеться. Час випікання здоби в духовці збільшується через велику кількість води.
Для підтримки міцного здоров’я мигдальне молоко є відмінним варіантом з унікальними корисними властивостями.