Часниковий пиріг — ніхто не встоїть, адже у нього такий аромат

Часниковий пиріг з зеленню і сиром — смачне блюдо, яке обов’язково сподобається вашим близьким. начинка в такому пиріг виходить дуже ніжна і неймовірно ароматна. А тісто легке, м’яке і соковите. Загалом пиріг просто чудовий і прекрасно підійде до обіду або вечері.

Необхідні продукти

  • 300 мл теплого молока
  • 500 грам пшеничного борошна
  • 11 грам сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 пучок кропу
  • 1 головка часнику
  • 200 грамів вершкового масла
  • 200 грам тертого сиру

Починаємо приготування

  • У миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
  • Через відведений час масу перемішуємо і вводимо пшеничне борошно з сіллю. Тісто спочатку перемішуємо, а потім домішують тісто руками на столі.
  • Підготовлене тісто кладемо в миску і вливаємо олію, добре вмішуємо його. Потім накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  • Часник і кріп подрібнюємо в кухонному комбайні, а потім додаємо у розм’якшене вершкове масло. І добре перемішуємо.
  • Обминаємо тісто, а потім розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо його зверху масою і скачуємо в рулетик.
  • Потім розрізаємо вздовж на 2 частини, один край скріплюємо і заплітаємо у косу. А потім скріплюємо другий край.
  • Отриману заготівлю перекладаємо у форму для випічки, промазану рослинним маслом. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-35 хвилин.
  • Готовий пиріг дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також пиріг з капустою. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Чесночный пирог — никто не устоит, ведь у него такой аромат

    Приємного апетиту!