Чахохбілі з курки: ароматне, смачне і просте блюдо

Чахохбілі з курки — це дуже ароматне, смачне і зовсім не складний у приготуванні блюдо!

Шматочки курки, тушковані в соусі з стиглих помідорів, з зеленню, часником і спеціями – це просто, правда! Ви в праві зменшити кількість спецій, але якщо їх буде мало, то це вже інше блюдо! Пропонуємо вам приготувати справжній чахохбілі, який можна подати на стіл з будь-яким гарніром! Та й просто, з шматочком лаваша або апетитною домашньої коржі, теж буде дуже смачно. Беріть рецепт на замітку!

Склад продуктів

  • тушка курки вагою 1,5-2 кілограми,
  • ріпчаста цибуля – п’ять невеликих головок,
  • великі помідори – 4 штуки,
  • пучок кінзи і петрушки,
  • часник – 3 зубчики,
  • вершкове масло – 1 столова ложка,
  • сіль, перець – за смаком,
  • хмелі-сунелі (або уцхо-сунелі) – 1 чайна ложка,
  • соус Ткемалі – 3 столових ложки,
  • базилік, гострий червоний перець, аджика – за бажанням.

Чахохбілі з курки: покроковий процес приготування

  • Тушку курки промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки, перекладаємо в миску.
  • Ріпчасту цибулю, очищений від лушпиння, нарізаємо півкільцями або пір’ям.
  • Помідори промиваємо, кладемо в миску, заливаємо окропом, залишаємо на 15-20 секунд. Зливаємо воду і знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками.
  • Як можна дрібніше нарізаємо зелень і часник.
  • Розігріваємо глибоку сковороду або каструлю з товстим дном, наливаємо олію, викладаємо шматочки курки (філе пізніше) і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін до золотистого кольору і рум’яної скоринки.
  • Коли курка підрум’яниться з двох сторін, додаємо шматочки філе. Через пару хвилин кладемо шматочок вершкового масла і цибулю. Солимо, перчимо за смаком.
  • Перемішуємо і даємо потомитися кілька хвилин. Кладемо помідори, солимо, додаємо хмелі-сунелі.
  • Перемішуємо все, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на мінімум і залишаємо гаситися до готовності: приблизно на 20 хвилин. В кінці додаємо сливовий соус Ткемалі, зелень з часником.
  • Рада. На цьому ж етапі можна додати, якщо є бажання, базилік, гострий червоний перець і пікантну домашню аджику.
  • Вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою на 10 хвилин. Страва готова!
  • Ароматне, пікантне, з сливової кислинкою чахохбілі з курки подаємо на стіл або як самостійне блюдо, або з гарніром! Гарнір можна зробити будь-який, але смачніше всього, на мою думку, з рисом! А ще до такої страви ідеально підійде лаваш або коржі з цибулею, сиром. Рецепти приготування всіх перерахованих страв є на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Чахохбили из курицы: ароматное, вкусное и простое блюдо

    Приємного апетиту!!