Чахохбілі з курки — це дуже ароматне, смачне і зовсім не складний у приготуванні блюдо!
Шматочки курки, тушковані в соусі з стиглих помідорів, з зеленню, часником і спеціями – це просто, правда! Ви в праві зменшити кількість спецій, але якщо їх буде мало, то це вже інше блюдо! Пропонуємо вам приготувати справжній чахохбілі, який можна подати на стіл з будь-яким гарніром! Та й просто, з шматочком лаваша або апетитною домашньої коржі, теж буде дуже смачно. Беріть рецепт на замітку!
Склад продуктів
- тушка курки вагою 1,5-2 кілограми,
- ріпчаста цибуля – п’ять невеликих головок,
- великі помідори – 4 штуки,
- пучок кінзи і петрушки,
- часник – 3 зубчики,
- вершкове масло – 1 столова ложка,
- сіль, перець – за смаком,
- хмелі-сунелі (або уцхо-сунелі) – 1 чайна ложка,
- соус Ткемалі – 3 столових ложки,
- базилік, гострий червоний перець, аджика – за бажанням.
Чахохбілі з курки: покроковий процес приготування
Ароматне, пікантне, з сливової кислинкою чахохбілі з курки подаємо на стіл або як самостійне блюдо, або з гарніром! Гарнір можна зробити будь-який, але смачніше всього, на мою думку, з рисом! А ще до такої страви ідеально підійде лаваш або коржі з цибулею, сиром. Рецепти приготування всіх перерахованих страв є на нашому сайті: заходьте і вибирайте.
Приємного апетиту!!