Бутерброди з баклажанами і в’яленими томатами: закуска, від якої неможливо відірватися

Апетитні бутерброди з баклажанами і в’яленими томатами фарбують ваш стіл і зроблять його по-осінньому яскравим, святковим.

Якщо у вашому будинку є мікрохвильова піч, на приготування закуски ви витратите максимум 25 хвилин. Так як і баклажани і помідори запікається в печі, вони зберігають максимум вітамінів і зарядять вас енергією на весь день. Бутерброди з овочами виходять ароматними, смачними, красивими: від них неможливо відірватися. До речі, в’ялені помідори, зроблені таким чином, ви можете і на зиму закрити: вони стануть відмінним доповненням до багатьох страв.

Склад продуктів

  • 6 стиглих щільних томатів середнього розміру;
  • один великий баклажан (або два маленьких);
  • батон або хліб;
  • два зубчики часнику;
  • листочки базиліка (якщо є);
  • прованські і (або) італійські трави;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • червоний салатний цибулю;
  • оливкова олія;
  • вершкове масло.

Бутерброди з баклажанами і в’яленими томатами: покроковий процес приготування

  • Щільні помідори середнього розміру промиваємо, обсушуємо, вирізаємо плодоніжку і розрізаємо на дві частини.
  • Чайною ложкою виймаємо все насіння, видаляємо сік. Перекладаємо частину в миску, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і травами.
  • За допомогою силіконової пензлика кожну половинку змащуємо оливковою олією.
  • Відправляємо в мікрохвильову піч і готуємо при потужності 900 Вт 7 хвилин, потім повторюємо: ще раз на 7 хвилин.
  • В цей час промитий баклажан розрізаємо на 4 частини вздовж, кладемо на блюдо і, як тільки будуть готові помідори, відправляємо в мікрохвильову піч.
  • Включаємо потужність 900 Вт і залишаємо на 7 хвилин.
  • Хліб змащуємо розм’якшеним вершковим маслом з двох сторін, обсмажуємо на сковороді: у мене сковорода гриль.
  • Половинку червоного салатної цибулі нарізаємо як можна дрібніше.
  • Подрібнюємо листочки базиліка (можна замінити петрушкою). Зубчики часнику пропускаємо через прес.
  • Остиглі баклажани і помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо дуже дрібно.
  • У тарілку викладаємо баклажани, помідори, часник, трохи трав (прованських та італійських), базилік і цибулю.
  • Солимо все за смаком, вливаємо столову ложку оливкової олії (у мене ароматне домашнє масло). Все добре перемішуємо.
  • На шматочки обсмаженого хліба розкладаємо начинку, прикрашаємо листочками зелені, в’яленими томатами – і подаємо на стіл.
  • Бутерброди з баклажанами і в’яленими томатами – це дивовижно красива і дуже смачна закуска. В ній, до того ж, море користі: адже і томати, баклажани були запечені в мікрохвильовій печі. А в якості заправки використовувалося оливкове масло і зелень. Від хрусткого хліба з овочевою начинкою неможливо відірватися: тут, найголовніше, не з’їсти зайвого. Обов’язково повертайтеся на наш сайт за новими рецептами і дивуйте гостей.

    Бутерброды с баклажанами и вялеными томатами: закуска, от которой невозможно оторваться

    Приємного всім апетиту і радісною осені.