Апетитний яблучний тарт

Тарт-відкритий пиріг, в основі якого лежить пісочне тісто. Може бути з абсолютно різними начинками (солодкої або солоної). Але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати десертний тарт з яблуками. Блюдо виходить дивним, неймовірно смачним і ароматним.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 2 столові ложки цукру
  • 250 грам вершкового масла
  • 2 жовтки

Для начинки (компоті)

  • 3 яблука
  • 1 столова ложка кориці
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка води

Для начинки (завершального шару)

  • 2 яблука
  • 4 столові ложки абрикосового джему
  • 1 столова ложка води

Починаємо приготування

  • Приготуємо класичне пісочне тісто. У миску просіваємо борошно пшеничне і натираємо в неї холодне вершкове масло. І перетираємо отриману масу до стану крихти. робимо це швидко, щоб масло не почало танути.
  • В отриману масу додаємо цукор і додаємо жовтки. Все добре перемішуємо і збираємо тісто в грудку. Потім кладемо його в пакет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Яблука очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо дрібним кубиком і кладемо в невелику каструлю або сотейник. Туди ж додаємо цукор, корицю і вливаємо воду. Сотейник ставимо на плиту, накриваємо кришкою і тушкуємо яблука на повільному вогні до м’якого стану (30 хвилин). За цей час яблука стануть прозорими і втратять зайву вологу. Готові яблука остуджуємо.
  • Беремо яблука для останнього шару. Очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо тонкими часточками. Щоб яблука не потемніли збризкуємо їх лимонним соком.
  • Перекладаємо тісто на лист пергаменту, накриваємо другим і розгортаємо в тонкий пласт. А потім перекладаємо у форму для випічки, формуючи дно і борти. Потім тісто в декількох місцях проколюємо виделкою.
  • Потім викладаємо в основу яблука і добре розрівнюємо. Зверху викладаємо яблучні скибочки і присипаємо цукром.
  • Отриману заготівлю прибираємо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин.
  • Абрикосовий джем змішуємо з водою в невеликому сотейнику, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Отриманому змащуємо соусом готовий тарт і залишаємо до повного охолодження. А потім виймаємо з форми і подаємо до столу.
  • Рада. З решти білків можна приготувати шоколадно-горіхове печиво без борошна. Рецепт ви можете знайти у нас на сайті.

    Аппетитный яблочный тарт

    Приємного апетиту!