М’ясний пиріг з картоплею «Кубете»

«Кубете» або «Кобіта» — традиційний кримськотатарська пиріг. У такому пирозі обов’язково повинно бути багато м’яса і найкраще баранини. І його потрібно дуже дрібно порубати ножем. Для пирога краще не використовувати фарш, адже тоді це вже буде не наш пиріг. Готується він швидко і просто.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 330 грам пшеничного борошна
  • 125 грам вершкового масла
  • 100 грам сметани
  • 100 мілілітрів молока
  • 1 чайна ложка оцту
  • 1 чайна ложка солі

Для начинки

  • 500 грам м’яса
  • сіль, перець за смаком
  • 1 велика цибулина
  • 3 картоплини
  • 50 грам вершкового масла
  • 1 куряче яйце

Починаємо приготування

  • М’ясо нарізаємо кубиками, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і ставимо в холодильник на всю ніч.
  • У миску просіваємо борошно пшеничне, потім додаємо подрібнене вершкове масло і перетираємо все до стану крихти. У масу додаємо сіль, оцет і сметану, добре перемішуємо. потім за трохи додаємо молоко і замішуємо тісто. Збираємо його в кулю, перекладаємо в пакет і прибираємо в морозильник на 10 хвилин.
  • Від підготовленого тіста відрізаємо 1/3 частину і прибираємо в пакет. А решту щедро присипаємо борошном і розгортаємо в пласт товщиною 1 див Перекладаємо його в форму для випічки.
  • Зверху викладаємо підготовлене м’ясо.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо слайсами. Викладаємо його зверху м’яса. Солимо і перчимо його на смак.
  • Лук очищаємо, нарізаємо тонкими пір’ям і викладаємо поверх картоплі, його також солимо і перчимо за смаком. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла.
  • Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо поверх начинки. Краї ретельно скріплюємо, а в центрі робимо невелике поглиблення.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 50 хвилин. Потім дістаємо, змащуємо яйцем і ставимо назад в духовку ще на 20 хвилин.
  • Через відведений час пиріг готовий, можна подавати до столу.
  • Спробуйте також пиріг з м’ясом і грибами. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Пирог мясной с картошкой «Кубете»

    Приємного апетиту!