Апетитні деруни зі смаженою цибулею

Деруни-смачне блюдо, яке можна подати на сніданок або в якості перекусу протягом дня. Це блюдо знайоме багатьом і їх готують вже багато років. Ми ж хочемо лише трохи змінити звичний вам страву і додамо в нього смажену цибулю. Такі деруни набувають більш насичений смак і неповторний аромат.

Необхідні продукти

  • 1,5 кілограма картоплі
  • 80 грам пшеничного борошна
  • 600 грам ріпчастої цибулі
  • 100 грам сметани
  • 3 курячих яйця
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Картопля очищаємо, промиваємо і натираємо на тертці. потім кладемо його в миску і заливаємо холодною водою. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин, потім відкидаємо його на сито і добре віджимаємо.
  • У підготовлену картоплю додаємо борошно пшеничне, сіль, перець і додаємо куряче яйце. Все добре перемішуємо.
  • Лук очищаємо, нарізаємо соломкою і кладемо на розігріту сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Готовий цибулю трохи охолоджуємо і перекладаємо в миску до решти продуктів. Туди ж кладемо сметану і все ретельно перемішуємо.
  • З підготовленої маси формуємо деруни і обсмажуємо їх на розпеченій сковороді до золотистого кольору. А потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • Спробуйте також яблучні деруни. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Аппетитные драники с жареным лукомПриємного апетиту!