Апетитне пісне блюдо-картопля, смажена з грибами

Картопля, смажена з грибами-смачне і ситне блюдо. Його можна готувати не лише в піст, але і в якості гарніру до святкового столу. Картопля виходить ситним і ароматним, вашим близьким він обов’язково сподобається. Готується картопля просто, а гриби можна використовувати будь-які.

Якщо у вас лісові гриби, то їх необхідно попередньо відварити в злегка підсоленій воді, а потім обсмажують. З такими грибами страва буде більш ароматним!

Необхідні продукти

  • картопля — 1 кг
  • гриби — 600 гр
  • цибуля — 2 шт
  • рослинна олія
  • сіль і перець за смаком

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Гриби промиваємо, кладемо на друшляк і обсушуємо, а потім нарізаємо шматочками.
  • Картопля очищаємо від шкірки, а потім нарізаємо довільними шматочками.
  • У сковороду кладемо гриби. Смажимо їх до повного випаровування рідини, а потім додаємо цибулю, олію. сіль і перець. Все перемішуємо і смажимо до готовності грибів.
  • Потім в блюдо додаємо картоплю, все знову перемішуємо і обсмажуємо протягом 20-25 хвилин.
  • У готову картоплю додаємо подрібнену зелень, перемішуємо і знімаємо з вогню. А потім подаємо до столу.
  • До такої страви можна подати салат із зеленої цибулі. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Аппетитное постное блюдо-картофель, жареный с грибамиПриємного апетиту!