Апетитна страва до обіду: яловичина з грибами та квасолею в горщиках

Страви в горщиках завжди виходять більш ніжні і соковиті. А головне, корисні, адже в процесі приготування практично не використовується жир і всі продукти нидіють у власному соку. І наша страва не виняток. Яловичина томлена з квасолею і грибами виходить неймовірно смачною і припаде до смаку кожному, хто її спробує. Подавати її можна як самостійне блюдо або з гарніром. Страва стане прекрасним доповненням до вашого меню вихідного дня.

Необхідні продукти

  • яловичина — 500 гр
  • квасоля — 200 гр
  • помідори — 300 гр
  • гриби — 300 гр
  • болгарський перець — 2 шт
  • цибуля — 2 шт
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Квасоля кладемо в миску і заливаємо водою. У такому вигляді залишаємо на 3-4 години або на всю ніч. Потім перекладаємо її в каструлю і відварюємо до готовності.
  • Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками.
  • М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  • Подрібнюємо гриби.
  • Перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиком, точно також нарізаємо помідори.
  • У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо цибулю протягом 1 хвилини. Потім додаємо до нього м’ясо і ще трохи обсмажуємо. Потім додаємо гриби, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
  • Все солимо і перчимо за смаком, потім додаємо болгарський перець, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  • У масу додаємо помідори, все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  • Беремо горщики. Викладаємо на дно трохи м’ясної маси, зверху квасоля, а потім знову м’ясо. Вливаємо в горщики трохи води, накриваємо кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також пельмені з грибами в горщиках. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Аппетитное блюдо к обеду: говядина с грибами и фасолью в горшочках

    Приємного апетиту!