Смачні і незвичайні закуски: рецепти з фото

Вкусные и необычные закуски: рецепты с фото - Здоров'я

Не знаєте, чим здивувати своїх домочадців і порадувати гостей? Ситуація, з якою стикається кожна господиня. Одноманітні повторювані страви вже трохи набридли, а хочеться чогось новенького. Ми підготували для вас рецепти з фото закусок до святкового столу. Використовуйте його на здоров’я, радуйте своїх близьких і отримуйте задоволення.

На перший погляд може здатися, що готувати ці страви складно. Насправді, ми пропонуємо рецепти смачних закусок, які зможе приготувати кожен. Потрібно лише слідувати нашим покроковим рецептами і результат буде гарантовано відмінним.

Фарширований перець

Фарширований болгарський перець неймовірно красиво виглядає на столі. Ця святкова закуска (як на фото) за нашим рецептом не тільки подарує вашому меню нові яскраві фарби, але і має неймовірно приємний смак. Щоб переконатися в цьому самим, залишиться тільки приготувати його.

Вкусные и необычные закуски: рецепты с фото - Здоров'я
Покрокові рецепти святкових закусок

необхідні інгредієнти

Приготування цієї закуски неможливо без наступних продуктів:

  • Солодкий болгарський перець (великий) – 1 штука;
  • Твердий сир – 180 грам;
  • майонез (легка або середньої калорійності) – 2 столові ложки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Насіння кунжуту – 2 столові ложки;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Паприка – 1 чайна ложка;
  • Суміш перців – 1/2 чайної ложки;
  • Сіль.

При заданій кількості інгредієнтів виходимо з 2 порцій готового блюда. Збільшувати кількість продуктів можна пропорційно – в залежності від того, скільки порцій вам потрібно.

Процес приготування

Саме приготування складається з підготовки перцю і приготування начинки:

  1. Перець ретельно вимити і висушити. Потім акуратно вирізаємо «хвостик» і виймаємо серцевину. Зріжте всю м’якоть з серцевини, а також вийміть всі м’ясисті перегородки з внутрішньої частини перцю. Очистіть їх від насіння і відкладіть поки в сторону – вони стануть в нагоді для начинки.
  2. Тепер займемося начинкою. Сир натерти на дрібній тертці. Часник подрібніть ножем або також пропустіть через тертку. Викладаємо сир в глибоку миску, додаємо до нього часник і дрібно нарізаний кріп.
  3. Посипаємо сир сумішшю перців і паприки, солимо за смаком і поливаємо майонезом.
  4. М’якоть перцю, яку ми залишили на першому етапі, нарізаємо невеликими кубиками і також додаємо до решти інгредієнтів. Далі відправте кунжут і ретельно перемішайте.
  5. Отриманою сумішшю щільно заповнюємо порожнину очищеного перцю. Заповнювати його потрібно дуже акуратно, щоб були заповнені всі поглиблення.
  6. Наповнені начинкою перці надішліть в холодильник – вони повинні відстоятися на холоді протягом 2,5-3 годин.
  7. Після закінчення цього часу перець можна виймати. Перед подачею на стіл наріжте його скибочками.

Така закуска за нашим рецептом не залишиться непоміченою на жодному святковому столі.

Гриби, фаршировані ковбасою та сиром

Відмінний варіант ситного перекусу – наш рецепт фаршированих грибів. Гриби апетитно виглядають, мають приємний аромат і, безсумнівно, мають чудовий смак.

Вкусные и необычные закуски: рецепты с фото - Здоров'я
Гриби, фаршировані ковбасою та сиром

необхідні інгредієнти

Їжі вам знадобиться зовсім небагато:

  • Гриби шампіньйони – 0,5 кілограма;
  • Мисливські ковбаски – 0,25 кілограма;
  • Вершковий сир – 200 грамів;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Сир пармезан – 100 грамів;
  • Панірувальні сухарі – 20-30 грам;
  • Сіль і перець – за смаком.

Для подачі також можна підготувати трохи зелені (петрушка, кріп).

Процес приготування

Все що нам потрібно це підготувати гриби і приготувати начинку, тому ви витратите трохи часу:

  1. Гриби очистіть від шкірки і виріжте ніжки. Не викидайте їх – вони знадобляться для начинки.
  2. Потім приступаємо до приготування начинки. Натираємо пармезан на дрібній тертці і викладаємо в глибоку миску. Далі нарізаємо ковбасу невеликими шматочками і відправляємо до сиру. Далі підуть подрібнений часник і дрібно нарізані грибні ніжки.
  3. В останню чергу додаємо вершковий сир, сіль і перець за смаком, після чого ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
  4. Наповнюємо кожну капелюшок гриба отриманою начинкою, яку викладаємо на деко (його можна змастити невеликою кількістю соняшникової олії).
  5. Зверху посипаємо гриби панірувальними сухарями і відправляємо їх в духовку. Для випікання вистачить півгодини при 180 градусах.
  6. Коли будуть готові, дістаньте гриби з духовки, викладіть їх на блюдо для подачі і посипте зверху зеленню.

Кожен захоче спробувати цю закуску, приготовану за майже домашнім рецептом – перед нею неможливо встояти!

Курячий рулет з помідорами та сиром

Хочете прикрасити свій стіл по-справжньому красивим і смачним блюдом? Наш курячий рулет з помідорами та сиром – чудовий варіант. Ця легка закуска буде виглядати як на фото – потрібно лише слідувати нашому покроковому рецептом. Рулет виходить ніжним і соковитим – дійсно, пальчики оближеш!

Вкусные и необычные закуски: рецепты с фото - Здоров'я
Курячий рулет з помідорами і сиром: покроковий рецепт

необхідні інгредієнти

Вам знадобляться наступні продукти:

  • Куряча грудка (філе) – 1 штука;
  • Помідор (середнього розміру) – 1 штука;
  • Болгарський перець (червоний або зелений) – 1 штука;
  • Твердий сир – 100 грам;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Соняшникова олія – 2 столові ложки;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Спеції для курки – 1,5 столові ложки;
  • Сіль і перець – за смаком.

Вийде приблизно 5 порцій.

Процес приготування

Ця легка закуска за нашим рецептом шикарно виглядає як на фото, так і в реальному житті. Трохи зусиль і він опиниться у вас на столі:

  1. Перець вимийте, позбудьтеся від серцевини і внутрішньої м’якоті, потім наріжте невеликими кубиками. Потім відправляємо його на сковороду з маслом і злегка обсмажуємо – до м’якості.
  2. Нам знадобиться помідор без шкірки. Тому діємо наступним чином. Зробіть надріз у вигляді хреста з одного боку і залийте помідор окропом, після чого злегка зніміть шкірку. Після цього нарізаємо помідор невеликими кубиками.
  3. Наріжте сир шматочками однакового розміру.
  4. Кріп і зубчики часнику подрібнити ножем.
  5. Акуратно відокремте курячу грудку від кістки (у вас вийде два шматочки філе). Знову акуратно розрізаємо кожен шматочок на дві половинки, але не до кінця – так, щоб можна було викласти в один шар.
  6. З двох сторін обробіть кожен шматочок спеціями, а також сіллю і перцем за смаком. Потім покладіть обидва шматки курячого філе на рівну поверхню так, щоб один шматок лежав трохи внахлест на інший. Найкраще викладати відразу на харчову фольгу, щоб потім було зручно загортати наш рулет.
  7. Далі викладаємо начинку на м’ясо. Спочатку йде шар смаженого болгарського перцю, потім нарізаний помідор. Наступний шар – шматочки сиру, а завершують композицію подрібнений кріп і часник.
  8. Акуратно згорнути філе в рулет з фольгою. Перед запіканням можна загорнути його в ще один шар харчової фольги.
  9. Випікати півгодини при температурі 220 градусів. Коли буде готово, дістаньте рулет з духовки і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
  10. Після того як рулет охолоне, розгорніть його і наріжте скибочками.

Кожна господиня буде рада такому рецепту закуски – він виходить дуже красивим, яскравим, апетитним і смачним. І ваші гості будуть ще більше задоволені!

Грузинські пхалі

Чи готові ви порадувати своїх близьких оригінальною закускою за грузинським рецептом? Тоді представляємо вашій увазі справжні пхалі – ситні, апетитні, соковиті і в той же час абсолютно без м’яса.

Вкусные и необычные закуски: рецепты с фото - Здоров'я
Пхалі по-грузинськи: покроковий рецепт з фото

необхідні інгредієнти

Для їх приготування знадобиться:

  • Консервована квасоля (краще біла) – 2 банки;
  • Волоські горіхи – 100 грам;
  • Червона (солодка) цибуля – 1 цибулина;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Кінза – 110 грам;
  • Одна столова ложка традиційних грузинських прянощів: хмелі-сунелі, сванська суміш, паприка, мелений пажитник.

Для подачі нам також знадобляться базилік і зерна граната.

Процес приготування

Грузинські страви відомі у всьому світі. Саме час приготувати одну з найпопулярніших закусок з грузинської кухні самостійно. Тим більше, що приготувати його зовсім не складно:

  1. Для початку злийте з квасолі всю рідину, відкиньте її на друшляк і залийте окропом. Потім викладаємо квасолю в глибоку миску і перетворюємо її в пюре за допомогою качалки.
  2. В окрему миску кладемо листя кінзи і зубчики часнику, потім розтираємо тієї ж качалкою.
  3. Волоські горіхи потрібно злегка прожарити (обсмажити) на сковороді, а потім подрібнити ножем.
  4. Червону цибулю наріжте дрібними кубиками і додайте в квасолеве пюре. Туди ж відправте натерту з часником кінзу і перемішайте. Отриману суміш приправте спеціями – пажитником, сванською сумішшю, меленою паприкою і хмелі-сунелі. Ще раз все добре перемішайте.
  5. З отриманих овочевих фрикадельок сформуйте руками фрикадельки (попередньо змочіть руки водою, щоб суміш не прилипала). Зробіть невелике заглиблення в центрі кожної фрикадельки. Покладіть в неї кілька зерен граната.
  6. Святкова закуска за оригінальним грузинським рецептом готова. Залишилося тільки викласти пхалі на сервірувальне блюдо, прикрасити базиліком і можна подавати до столу.

Ця овочева закуска має повне право зайняти почесне місце на святковому столі. Виглядає він красиво і яскраво, а шикарний смак можна оцінити, тільки спробувавши його на смак!