Різні види грибів млечников відрізняються зовнішнім виглядом і способом приготування
- Кількість порцій: 6
- Час підготовки: 24 хвилини
- Час приготування: 1 хвилина
Як готувати солоні гриби молочники
До цього роду відносяться добре відомі вовнянки, рижики, грузді та ще понад 400 видів, більша частина яких вважається отруйними. Все зустрічаються на території Росії молочники використовують для їжі, найчастіше засолені або мариновані. Об’єднує всі ці види здатність виділяти при пошкодженні трохи гіркий молочний сік.
У солоному вигляді вони виходять щільні, смачні і приємно хрумтять. Готувати їх можна гарячим або холодним способом. Підходять для засолювання будь-які види, але особливо гарні для першого способу грузді та дуплянки, для другого рижики, вовнянки. Щоб отримати смачну закуску, виконайте кілька нескладних дій:
Поставте каструлю в прохолодне місце, через тиждень спробуйте гриби, додайте сіль. Через місяць гриби просолятся. Їх можна перекласти в банки і зберігати в холодильнику.
Рецепт смажених грибів млечников
З них виходить смачне і ситне друге блюдо. Для нього знадобляться такі інгредієнти:
- гриби – 0,5 кг;
- сметана 2 ст. л.;
- масло – 50 г;
- цибуля – 1 шт;
- лавровий лист – 3 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- сіль за смаком.
Краще всього використовувати рижики або вовнянки, інші види можуть трохи гірчити. Щоб позбутися неприємного присмаку, готуйте молочники так:
Гриби подавайте з вареною або смаженою картоплею. Готуйте безпосередньо перед подачею на стіл, так як зберігати страву більше доби не можна.
У млечниках містяться корисні для організму мікроелементи. Його можна використовувати для приготування різних страв, але найсмачнішим він виходить при засолюванні.