Чим крок-мадам відрізняється від крок-месьє?

Для багатьох країн світу цілком природно вибирати на сніданок до кави якесь вкрай просте, але при цьому смачна страва. Наприклад, бутерброд. І французи в цьому відношенні не виняток. У їх кухні також присутні гарячі бутерброди, які називаються крок-месьє і крок-мадам.


                                    Чем крок-мадам отличается от крок-месье?

Сьогодні ці страви вже давно вийшли далеко за межі Франції, і багато наших співвітчизників із задоволення снідають ними. Однак же така популярність не скасовує очевидного факту: багато хто до цих пір не знають в чому ж полягає різниця між крок-месьє і крок-мадам?

Відповідь на це питання дають самі французькі кухарі: відомі гарячі бутерброди дійсно мають спільну базу: хліб, сир і м’ясний інгредієнт. При цьому останній може бути як м’ясом, так і птицею, рибою. Наприклад, цілком допустима і копчена форель. Головна ж відмінність полягає в тому, хто в крок-мадам ще додана яєчня.

Іншими словами, досить просто одне блюдо перетворити в інше. Покладіть зверху крок-месьє яєчню і насолоджуйтеся вже крок-мадам. При бажанні можна перетворити крок-мадам в два самостійних страви: крок-месьє і яєчню.

Також кухарі відзначають, що сьогодні люди люблять експериментувати з цим простим блюдом. Хтось замінює яєчню на яйце пашот. Інший може додати соус, салат або навіть ікру. Нові інгредієнти дають можливість звичного блюда заграти новими фарбами. 

Звичайно ж, є ще одна відмінність між стравами, але про нього, правда, рідко замислюються. Це енергетична цінність кінцевого продукту. Так, класичний крок-месьє містить 656 ккал, також він має наступний вміст білків, жирів і вуглеводів: 25-47-32. У той же час якщо приготувати крок-мадам з окостом, то енергетична цінність буде наступною:

  • калорійність-993 ккал;
  • білки-40;
  • жири-70;
  • вуглеводи-47.