Інгредієнти:
- Борошно пшенична
280 грамів
- Дріжджі
0,5 пакетиків
- Сіль
1 ч. л.
- Молоко
500 мілілітрів
- Яйця курячі
4 штуки
- Масло вершкове несолоне (+ масло для смаження)
30 грамів
- Цукор
2 ст. л.
- Сироп кленовий
- Кількість порцій: 8
- Час підготовки: 15 хвилин
- Час приготування: 25 хвилин
Розповідаємо, як приготувати млинці за рецептом Анни Лабушевой, бренд-шефа ресторанів «Калина», «Кунжут», Trump’s лін р. в Сочі і шеф-кухаря команди США у фільмі «Кухня. Остання битва».
Спосіб приготування:
Змішати в глибокій посуді борошно, дріжджі і сіль. В окремій мисці злегка збити молоко і яєчні жовтки.
Влити яєчно-молочну масу в суміш сухих компонентів, додайте туди ж розтоплене вершкове масло і ретельно перемішати все разом до отримання однорідної рідкої маси.
В окремому посуді збити білки в високу і міцну піну. Після чого додати цукор, постійно збиваючи білки. Додати збиті з цукром білки до основної маси в два прийоми, помішуючи тісто акуратно зверху вниз.
Нагріти сковороду з антипригарним покриттям, змастити її шматочком вершкового масла і викласти ложкою тісто (приблизно по 50 мл).
Смажити млинці поки краю не поміняють колір золотистий (приблизно 3 хвилини), після чого перевернути млинець. З іншого боку він обсмажується швидше.
Скласти млинці стопкою на тарілку і полити кленовим сиропом. За бажанням можна прикрасити лохиною і малиною.