Чи варто вживати в їжу мигдальне молоко

Люди постійно шукають нові рецепти, продукти з корисними властивостями, які допоможуть зміцнити імунітет, омолодити організм, налагодити роботу внутрішніх органів. Мигдальне молоко стає популярним у всьому світі завдяки багатому мінеральному складу. Зі статті можна дізнатися, яке воно на смак, як його приготувати в домашніх умовах, і про використання в харчуванні.


                                    Стоит ли употреблять в пищу миндальное молоко

Склад і корисні властивості

Рослинне молоко відносять до пісних продуктів. Його включають в звичайне меню вегетаріанці, вегани. У нього трохи солодкуватий присмак, відмінна тягучість, багато достоїнств:

  • Низька калорійність-в одній склянці всього 38 ккал.
  • Відсутність холестерину.
  • Довго не скисає навіть без холодильника. Домашній напій зберігає свої властивості протягом 5 днів.
  • Містить магній, цинк, кальцій, залізо, вітамін Е, а, з, антиоксиданти. 

Регулярне вживання сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, покращує роботу головного мозку, бере участь в обмінних процесах, зміцнює кісткову тканину, уповільнює процеси старіння, перешкоджає розвитку ракових клітин, відновлює зір. 

Жінки відзначають позитивні результати з боку шкіри, волосся, зникають мімічні зморшки, підвищується еластичність епідермісу. Рослинне молоко сприяє схудненню, прискорює метаболізм, нормалізує травлення.

До недоліків продукту відносять відсутність білків, вітаміну D. промислова продукція додатково збагачується вітамінами і мінералами, підсолоджується. 

Важливо: головною особливістю молока з мигдалю є відсутність лактози, що може стати в нагоді для алергіків. Але слід вживати з обережністю, якщо є алергічні реакції на горіхи. Надмірне вживання може призвести до запаморочення, нудоти.

Історія виникнення та приготування

Мигдальне молоко вміли готувати ще в середні століття. За смаком воно нагадувало коров’яче, але зберігалося набагато довше без втрати первинних властивостей. 

Для приготування потрібно: 

  • 200 г. горішків мигдалю;
  • 1 літр чистої, холодної води. 
  • за бажанням пара фініків, курага, спеції.

Послідовність виробництва в домашніх умовах:

  • У мисці замочити мигдаль в половині води. Наполягати в холодильнику 12 годин.
  • Вміст перелити в блендер, долити ще води і ретельно перемішати до однорідного стану.
  • Додати вимиті, розпарені сухофрукти, приправи.
  • Масу процідити через марлю. Рідина використовувати в різних стравах. Напій відразу готовий до вживання. У додатковому кип’ятінні не потребує. Сухий залишок можна використовувати як начинку для пирогів, як основу для солодкого тіста для печива.
  • Спосіб уживання

    Горіхове молоко п’ють у всьому світі, використовують для соусів, напоїв, перших і других страв, для замішування тіста.

    Що можна приготувати:

    • Соус для макаронів. На сковороді обсмажити столову ложку борошна, влити склянку молока, додати 50 м натертого сиру.
    • Тісто для млинців готується за класичним рецептом. Смак відмінний.
    • Їм можна розводити картопляне пюре.
    • Додавати до чаю і кави.
    • Служить аналогом коров’ячого молока, використовується в стравах в тих же пропорціях.
    • Традиційна вівсянка набуває нових смакових відтінків, добре поєднується з фруктами, ягодами.

    Рідину можна кип’ятити. Не можна змішувати з кислими продуктами, так як воно згорнеться. Час випікання здоби в духовці збільшується через велику кількість води.

    Для підтримки міцного здоров’я мигдальне молоко є відмінним варіантом з унікальними корисними властивостями.