Печиво з вівсянки і сиру
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 60 хвилин
Дієтичне печиво з вівсянки сиру і банана без цукру
Більшість сучасних дієт рекомендую обмежувати вживання вуглеводів. Крім того, слід змістити їх на сніданок і відмовитися від цукру. Якщо вранці немає сил і часу готувати, спечіть корисне і поживне печиво з сиром, вівсянкою і бананами. Воно підійде і для сніданку і для корисного перекусу в полудень.
Для тіста знадобиться:
· вівсяні або многозерновые пластівці – 100-120 г;
· цільнозернові борошно – 240-250 г;
· білки від 2 курячих яєць;
· знежирений сир – 150 г;
· 2 банана середньої стиглості;
· щіпка солі;
· кориця порошком за бажанням.
Якщо ви робите печиво для дітей, то додайте трохи цукру або меду.
Приготування корисного печива:
· протріть сир через сито і змішайте його з пластівцями, залиште на 10 хвилин;
· банани розітріть в пюре, змішайте з сиром;
· додайте борошно, сіль і корицю, перемішайте;
· збийте білки і акуратно введіть їх у тісто;
· викладайте заготовки на деко з пекарським папером, і випікайте 20-25 хвилин на середньому нагріві.
Зверніть увагу, цільнозернові борошно має інший вагу і об’єм, обов’язково зважте потрібну кількість. Ще одне її властивість – низька клейковинность. Дайте тісту постояти 15-20 хвилин і готувати буде простіше.
Корисне печиво з вівсянки і сиру, без борошна
Смачні банани, але дуже калорійні фрукти. Часто їх виключають з раціону саме з цієї причини. Спробуйте приготувати вівсяно-сирне печиво без банана і борошна. Вийде перекус, який можна сміливо їсти в будь-який час доби, навіть пізно ввечері.
Для тіста вам знадобиться:
· знежирений сир – 180-200 г;
· пластівці вівсяні «геркулес» – 2 ст.;
· будь рубані горіхи – 2 ст. л.;
· білки від курячих яєць – 2 шт.;
· мед і кориця – за бажанням.
Тепер приступаємо до приготування:
· розітріть сир, так щоб не залишилося грудочок, якщо необхідно пропустіть його через м’ясорубку;
· змішайте сир з геркулесовими пластівцями, додайте рубані горіхи і залиште вівсянку набухати на 20 хвилин;
· вмішайте в тісто мед і порошок кориці, при бажанні можна трохи посолити;
· збийте яєчні білки і повільно змішайте їх з тестом;
· викладайте майбутнє печиво у форму для випічки з антипригарним покриттям або застеліть деко спеціальним папером;
· готується це печиво досить швидко, 20 хвилин при середньому нагріві.
Кориця в цьому рецепті виступає в ролі природного підсолоджувача. Якщо хочете більш цукровий смак, то можна скористатися стевією чи солодкою.
Поєднання сиру і вівсяних пластівців – абсолютно безпрограшний варіант. Додайте трохи цукру або родзинок, і ваші малюки із задоволенням візьмуть його на перекус. Радуйте себе і близьких корисними солодощами.