Інгредієнти:
- апельсини
4 штук(і)
- Сік апельсиновий
200 мілілітрів
- Сир м’який (Філадельфія)
25 грамів
- Печиво (Oreo)
350 грамів
- Масло вершкове
80 грамів
- Яйця курячі
2 штук(і)
- Цукрова пудра
100 грамів
- Желатин
1 ст. л.
Для прикраси
- Розмарин
- Журавлина
- Кількість порцій: 4
Чизофреники аплодують! Цей чізкейк неодмінно оцінять шанувальники знаменитого американського пирога. Тут правильний сир, і він дуже гармонійно доповнений цедрою і м’якоттю апельсина. На подушці з чорного Oreo цитруси набувають особливий гастрономічний шарм.
Метод:
Апельсини ретельно помити, гострим або спеціальним ножем зрізати цедру, намагаючись не зачепити білу частину – порізати цедру тонкої і дрібною соломкою. Кожен апельсин розрізати впоперек, вибрати м’якоть, сік зібрати.
Печиво Oreo розкришити до стану борошна, змішати з розтопленим вершковим олією і укласти на дно порційних формочок для випічки.
Сир Філадельфія, яйця і цукрову пудру збити в блендері в пишну масу.
У чизкейковую начинку вмішати скибочки цитрусового філе, цедру і апельсиновий сік, який був зібраний при підготовці апельсина. Сирно-апельсинову начинку викласти зверху основи з печива.
Порційні формочки скласти в піддон, влити гарячу воду на дві третини і поставити випікатися в розігріту до 150 градусів духовку на 35-40 хвилин. Остудити.
Желатин розвести в склянці апельсинового соку, залишити для набухання на годину (або на час, вказаний в інструкції), потім поставити на повільний вогонь і розпустити желатин, щадно нагріваючи – процідити. Апельсиново-желейною масою залити кожну порцію чізкейку. Залишити для повного охолодження при кімнатній температурі – прибрати чізкейк в холодильник для повного дозрівання не менш ніж на 24 години.
При подачі апельсиновий чізкейк декорувати крихтою печива, свіжої журавлиною і гілочкою розмарину.