Печиво «Хризантема»

Печенье «Хризантема»Як приготувати печиво хризантема: рецепт з фото

Інгредієнти:

Борошно

3 скл.

Яйця курячі

3 штук(і)

Масло вершкове

280 грамів

Цукровий пісок

1 скл.

Сода

0 ч. л.

Оцет

2 краплі

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 20 хвилин

Як приготувати пісочне печиво «Хризантема»

На початку підготуйте необхідні продукти:

  • близько 3 ст. борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • 280 г вершкового масла, яке можна замінити маргарином для випічки;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • ½ Ч. л. соди;
  • кілька крапель оцту.

Масло нарізати в миску на невеликі брусочки і залишити до повного розм’якшення. У мисці за допомогою міксера збити цукор, яйця і гашену соду. Додати розм’якшене масло і знову збити до повної однорідності. Потім потроху необхідно висипати борошно, постійно перемішуючи тісто ложкою. На заключній стадії вимішувати його вже краще руками. При цьому воно повинне бути досить м’яким, однак, не прилипати до рук. В іншому випадку необхідно додати борошно.

Отримане тісто загорнути в харчову плівку і залиште лежати на півгодини в холодильнику. В цей час постеліть пергаментний папір на деко. Духовку попередньо розігрійте до 180-190 С. Близько 1/3 тіста відріжте, а решту відправте в холодильник. Сформуйте з тіста невелику ковбаску і пропустіть його через м’ясорубку. Дочекавшись, коли воно вийде на 5-6 см, підніміть його і розріжте гострим ножем прямо біля основи м’ясорубки. Викладайте отримані квіти на деко.

Після заповнення листа печивом, помістіть його випікатися на 20 хв. Коли печиво охолоне, злегка посипте його цукровою пудрою.

Печиво “Хризантема” через м’ясорубку: маленькі хитрощі

Щоб печиво вийшло смачним і красивим, запам’ятайте деякі хитрощі при його приготуванні:

  • Соду можна гасити не тільки оцтом, але і лимонним соком.
  • Щоб тісто вийшло більш пишним, борошно можна попередньо просіяти.
  • Витримувати тісто в холодильнику краще всього близько 40 хв.
  • Для м’ясорубки використовуйте велику решітку без ножа.
  • Прокручувати тісто через м’ясорубку потрібно дуже швидко. В іншому випадку тісто дуже швидко тане і втрачає форму.

При бажанні печінкою можна надати іншу форму, наприклад, скрутивши джгутики. Наш рецепт з фото і відео про печиво Хризантема допоможе створити дійсно красиву випічку.

Для приготування такого печива необхідні найпростіші інгредієнти, а смак у нього виходить дивовижним. Воно відмінно підійде в якості полудня для дітей.

Номер статті: рецепт маринованих кальмарів