Шашлик зі свинини від Олексія Зіміна

Шашлык из свинины от Алексея Зимина

Інгредієнти:

Свинина (шия)

1 кілограм

Цибуля червоний

1 штука

Цибуля (білий)

1 штука

Гранат (зерна)

1 скл.

Паприка (солодка)

1 ст. л.

Чабер сухий

1 ст. л.

Базилік

1 ст. л.

Кріп

1 пучок

Кінза

1 пучок

Петрушка

1 пучок

Лаваш (вірменський)

1 штука

Перець чорний мелений

1/2 ст. л.

Сіль

2 ч. л.

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 6 годин
  • Час приготування: 10 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Жарення
  • Привід: Пікнік
  • Сезон: весна-літо

Знаменитий шеф-кухар і телеведучий поділився рецептом приготування ароматного шашлику з свинини.

Спосіб приготування:

Свинину нарізати скибками товщиною 2,5 см Кожний шматочок розрізати на чотири частини, скласти в ємність і просолити: почати з чайної ложки солі і потім за необхідності додавати. Перевірити ступінь солоності можна, обсмаживши невеликий шматок для проби. Потім свинину посипати спеціями. Цибулю нарізати півкільцями, додати свинину і перемішати.

Головне – використовувати білий лук, смак у нього яскравий, але не різкий, як у ріпчастої. М’ясо треба пом’яти дві-три хвилини, щоб воно почало виділяти сік, і накрити фольгою. Після цього шашлик необхідно маринувати при кімнатній температурі мінімум п’ять-шість годин, а краще на ніч, і вранці прибрати на годину-другу в холодильник.

Приготування на мангалі займає приблизно дев’ять хвилин. Зелень крупно порубати і перемішати з червоним цибулею, нарізаною півкільцями. На тарілку покласти лаваш, м’ясо, зверху – салат. Посипати зернятками граната.