Чуду — блюдо Дагестанської кухні.
Представляє з себе пиріг з начинкою, найчастіше м’ясний. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати такий пиріг, але з начинкою з сиру і картоплі. Повірте, такі пироги не менш смачні, ніж м’ясні. І дуже швидко з’їдаються.
Необхідні продукти для чуду
Для тіста
- 300 грам пшеничного борошна
- 200 грам кефіру
- пів чайної ложки соди
- 1 чайна ложка солі
Для начинки
- 300 грам картоплі
- 200 грам сиру
- сіль
- 35 грам вершкового масла
Починаємо приготування чуду
- У миску вливаємо теплий кефір, додаємо сіль і соду. Все перемішуємо.
- В отриману суміш просіваємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Кладемо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
- Картоплю відварюємо до готовності, очищаємо і натираємо на тертці. Додаємо до нього тертий сир, сіль і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо. Готову начинку ділимо на 4 частини.
- Підготовлене тісто також ділимо на 4 частини. Потім беремо один шматочок тіста і розгортаємо його в коржик. Потім беремо частину начинки, формуємо з нього кулю і кладемо в центр коржі з тіста. Потім з’єднуємо і добре закріплюємо їх. Готовий «колобок» кладемо на дошку швом вниз. Точно також чинимо з усім тестом. Заготівлю накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
- Через відведений час кожен «колобок» розгортаємо в тонкий коржик. І обсмажуємо на розпеченій сухій сковороді до готовності.
- Готову корж перекладаємо на тарілку, змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Спробуйте також диву з м’ясом. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.
Смачного!