Смачна рибка в томатному соусі з овочами: два в одному

Це блюдо можна приготувати з будь-якого сорту риби. Смачна рибка в томатному соусі з овочами – два в одному: і гарнір робити не доведеться.

Процес приготування елементарний, зовсім нескладний. Є тільки один нюанс: чим більше буде овочів, тим смачніше вийде блюдо! Риба в овочевий підливі хороша як в холодному, так і в гарячому вигляді. Легка вечеря, зроблений на швидку руку: ще й час на сім’ю залишиться. До речі, і посуду мити доведеться зовсім небагато: адже всі смажимо на одній сковороді.

Необхідні інгредієнти

  • тушки будь свіжомороженої риби – 700-800 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1-2 штуки,
  • морква – 1 штука,
  • томатна паста – 2-3 столових ложки,
  • борошно – 1 їдальня ложка,
  • лимонний сік – 1 столова ложка,
  • рослинне масло – для смаження,
  • сіль, перець, зелень – за смаком.

Як приготувати смачну рибку в томатному соусі з овочами

  • Свіжоморожену рибу заздалегідь дістаємо з морозильної камери, розморожуємо: але не до кінця (так буде легше з нею працювати). Рибу очищаємо і промиваємо під проточною водою.
  • Якщо риба велика – розрізаємо на порційні шматочки, перекладаємо в миску, збризкуємо лимонним соком. Відразу солимо і перчимо за смаком (можна використовувати спеції для риби).
  • Перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
  • Потім шматочки обвалюємо в борошні й обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості олії: з обох сторін.
  • Нарізаємо цибулю дрібними кубиками.
  • Моркву тремо на крупній тертці.
  • Готову рибу викладаємо на блюдо, а в цю ж сковороду відправляємо обсмажуватися цибулю і моркву.
  • Овочі солимо й додаємо спеції.
  • В обсмажені до готовності овочі кладемо томатну пасту, вливаємо трохи води, перемішуємо.
  • Пробуємо на смак, додаємо відсутні спеції, сіль або, може навіть, цукор.
  • На сковороду додаємо борошно, перемішуємо, тушкуємо 3-4 хвилини і знімаємо з вогню.
  • Рибу звільняємо від кісток.
  • На сервірувальній тарілці робимо подушку з овочів, потім викладаємо рибу, знову шар овочів і знову рибу. І так робимо, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  • Подаємо з гарніром з рису (кращий варіант) або як самостійне блюдо, з шматочками запашного домашнього хліба.
  • Перед подачею на стіл посипаємо нарізаною зеленню або прикрашаємо гілочками зелені. Я дуже люблю рибу в будь-якому вигляді. Але ця смачна рибка в томатному соусі з овочами все-таки підкупила мене своїм смаком. Ніжні шматочки, з ароматними овочами, в апетитному соусі – так і просяться на вилочку!!! Відмінні рецепти рибних страв (і не тільки) ви знайдете на нашому сайті: залишайтеся з нами.

    Вкусная рыбка в томатном соусе с овощами: два в одном

    Приємного всім апетиту.