Смачна запіканка з куркою та картоплею під вершковим соусом

Варто тільки додати вершки картоплю з м’ясом і страва заграє абсолютно новими фарбами. Воно вийде більш ніжним, соковитим і стане дуже і дуже апетитним. Запіканка готується дуже просто і швидко. Але саме соус надає їй особливий смак і аромат.

Необхідні продукти

  • 800 грам свинини
  • 1 кілограм картоплі
  • 300 грам шампіньйонів
  • 2 цибулини
  • 150 грам сиру
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 300 мл вершків
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками.
  • М’ясо нарізаємо шматочками, солимо і перчимо за смаком. Потім кладемо в пакет і відбиваємо. А потім нарізаємо на шматочки за розміром картоплі.
  • Беремо форму для випічки і викладаємо в неї картоплю з м’ясом у вигляді гармошки, чергуючи їх між собою.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 40 хвилин.
  • Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібним кубиком. А потім обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Подрібнюємо підготовлені шампіньйони і додаємо до цибулі. Обсмажуємо до повного випаровування вологи і вливаємо вершки. Все солимо і перчимо за смаком, а також всипаємо невеликий шматочок сиру. Все перемішуємо.
  • Дістаємо картоплю з м’ясом з духовки і заливаємо підготовленим соусом. Зверху присипаємо залишилися сиром і ставимо страву назад в духовку ще на 20 хвилин.
  • Через відведений час страва дістаємо, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • Спробуйте також курячі стегенця з картоплею і орегано. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Вкусная запеканка с курицей и картофелем под сливочным соусом

    Приємного апетиту!