Риба в кисло-солодкому соусі: відмінна вечеря

Я дуже люблю рибу у всіх її рецептурних проявах. Риба смажена, риба запечена, риба по-грецьки…

Це джерело корисних речовин, а так само великий бонус – низька калорійність. Адже риба набагато корисніше, ніж яловичина, курятина, а тим більше свинина. Сьогодні я пропоную вам рецепт риби в кисло-солодкому соусі, приготовленої в східному стилі, який, сподіваюся, допоможе урізноманітнити ваше меню. Таким чином можна приготувати будь-яку: білу або червону не кістляву рибу. Рецепт придатний для пісного харчування, але тоді забираємо з інгредієнтів коньяк.

Інгредієнти

  • 1 кілограм рибного філе (я брала тріску);
  • 3 яйця;
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 50 грам твердого сиру;
  • 6 столових ложок маргарину;

Для соусу

  • 9 столових ложок дрібно нарізаних маринованих овочів (пікулів);
  • по 6 чайних ложок кукурудзяного крохмалю, цукру, коньяку (вино);
  • по 3 чайні ложки рослинної олії, томатного будь-якого соусу;
  • по 1 чайній ложці оцту, сушеного імбиру;
  • сіль за смаком.

Риба в кисло-солодкому соусі: покроковий рецепт

 

  • Змішати для кляру кукурудзяний крохмаль, борошно і тертий на тертці(краще на дрібній) твердий сир (можна додати приправу для риби).
  • Рибу порізати на шматочки 2 на 2,5 см.
  • Збити яйця.
  • Розігріти на сковороді маргарин.
  • Рибні шматочки макаємо в яйце, потім в паніровку і викладаємо на гарячу сковороду. Зайву паніровку прибираємо, щоб на сковороді не горіла.
  • Підсмажені шматочки викладаємо на паперовий рушник. Щоб прибрати зайвий жир.
  • Готуємо соус: дрібно ріжемо мариновані овочі і обсмажуємо на сковороді;до овочів додаємо всі інгредієнти соусу і тушкуємо 5 хвилин.
  • Викладаємо рибу на деко(у вогнетривкий посуд), заливаємо соусом і тушкуємо в духовці 5-10 хвилин.
  • Даємо настоятися, можна подавати до столу як в теплом, так і в холодному вигляді. Можна посипати кунжутом.

Рибка під таким соусом просто смакота, робиться швидко і просто, а результат перевершує всі очікування! Ароматна, соковита, може бути і як святкове блюдо. Спробуйте це королівське блюдо хоча б раз, і воно з першого шматочка підкорить ваше серце і назавжди стане вашим улюбленим блюдом!

Рыба в кисло-сладком соусе: отличный ужин
Приємного апетиту.