Як часто задивлявся в магазинах на солону, золотисту копчену рибу (холодного копчення).
Розумом розумієш, що зараз дуже багато неякісної, обробленої різними препаратами риби, щоб зробити її більш привабливою. Ми дуже часто купуємо, навіть не підозрюючи, що по-справжньому нам продають. Тому давайте разом приготуємо скумбрію пряного домашнього засолу, в рецепті якої будуть використовуватися тільки натуральні продукти. В результаті у нас вийде дуже смачна малосольна рибка така ж червона, як у магазині.
Інгредієнти
- скумбрія — 1 штука;
- вода — 1 літр;
- лушпиння з цибулі — 1 склянка;
- сіль — 3 столові ложки;
- цукор — 1 столові ложки;
- перець чорний горошком — 3 штуки;
- лавровий лист — 1 штука;
- гвоздика — 3 штуки;
- коріандр — 0,5-1 чайна ложка;
- сухі скоринки з апельсина — за бажанням;
- гірчичний порошок — 1/4 чайної ложки.
Скумбрія солона в домашніх умовах: покроковий рецепт
За цей час риба промаринувалася, набула дуже красивий золотистий колір, стала ,як магазинна. Можна сказати, що ми приготували скумбрію, копчену рідким димом, в домашніх умовах. Але ця набагато краще, адже ми використовували тільки натуральні продукти.
Приємного апетиту.