5 неймовірно смачних маринадів для оселедця

У раціон здорової людини повинна входити риба.

І можна сказати з упевненістю, що будь-яка риба корисна. Сьогодні ми поговоримо про таку рибу, як риба оселедець, а в народі її називають оселедець. Однак оселедець володіє ще однією безперечною перевагою — вона недорого коштує. Я хочу вам запропонувати кілька варіантів маринаду. Але зауважте, дані маринади для оселедця малосольною.

Пряний маринад для оселедця

Для цього маринаду можна брати цілу рибу, так і філе. Смак просто чудовий. Спробуйте і переконайтеся самі.

Інгредієнти

  • охолоджена кип’ячена вода — стакан;
  • 0.5 склянки рослинного масла;
  • пару горошин перцю;
  • два лаврових листа;
  • зерна коріандру;
  • 80 мл оцту;
  • сіль за смаком.

Пряний маринад для оселедця: покроковий рецепт

  • У каструлю вливаємо воду, олію, кидаємо перець, лаврушку, сіль і коріандр. Все це ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли закипить, дати маленький вогник і нехай покипить 10 хвилин.
  • Потім додаємо оцет, добре перемішуємо.
  • Оселедець викласти в глибоку миску і залити холодним маринадом.
  • Відправляємо на добу в холодильник.
  • Ну ось, просто, легко і доступно ви можете зробити такий маринад будинку. Вам потрібно мало часу, а ваші рідні отримають велике задоволення від смачної риби. Вони оцінять ваші здібності, а ви від цього отримаєте задоволення.

    Яблучний маринад для оселедця

    Далі я хочу вам запропонувати яблучний маринад. Цей маринад найпростіший. Але смакові якості маринованої риби просто бомба.

    Інгредієнти

    • велике яблуко;
    • 100 грам майонезу;
    • корінь хрону за смаком.

    Яблучний маринад для оселедця: покроковий рецепт

  • Корінь хрону добре вимити, очистити, подрібнити на дрібній тертці і змішати з майонезом.
  • Натерти яблуко і з’єднати з майонезній сумішшю.
  • Рибу нарізати порційними шматочками.
  • Взяти глибоку миску викласти шматочки оселедця і залити маринадом.
  • Залишаємо на пару годин, щоб просочилася.
  • Риба виходить просто чудова. Яблучний маринад робить її насиченою і дуже ніжною. Ви залишитеся задоволені.

    Маринад для оселедця з цибулею

    Інгредієнти

    • цибулина велика;
    • цукру і солі 1/2 чайної ложки;
    • оцет — одна столова ложка;
    • склянку окропу;
    • рослинне масло за смаком.

    Маринад з цибулею для оселедця: покроковий рецепт

  • Взяти цибулю і очистити від лушпиння, добре вимити і накришити кільцями. Покласти цибулю в миску і залити гарячою водою на 1 хвилину.
  • Потім дістати, потрусити сіллю, цукром і полити оцтом.
  • Рибу нарізаємо порційними шматочками, викладаємо на плоску тарілку і маринад зверху.
  • Перед подачею на стіл трохи поливаємо олією.
  • Цей рецепт дивний, і я думаю, ви помітили чому. Рибу в цибульному маринаді можна їсти і не чекати поки вона настоїться.

    Буряковий соус для оселедця

    Такого ви точно ще ніде і ніколи не пробували. Зараз поділюся з вами фантастичним рецептом бурякового соусу для оселедця. Смак чудовий.

    Інгредієнти

    • велика цибулина;
    • одна буряк;
    • майонез за смаком;
    • сік лимона.

    Буряковий соус для оселедця: покроковий рецепт

  • Варену буряк нарізаємо соломкою.
  • Цибулю — кільцями.
  • Рибу кришимо порційними шматочками.
  • Беремо глибоку ємність і викладаємо в такій послідовності: оселедець, буряк, цибуля, майонез, сік лимона. Якщо потрібно повторюємо також ще один шар зверху.
  • Накриваємо харчовою плівкою і в холодильник на дві години.
  • Ми отримали неймовірний смак маринованої риби в буряковому соусі. А головне —витрат на соус мінімум.

    Гірчичний соус для свіжої оселедця

    І наостанок я приготувала для вас сюрприз. Зараз поділюся з вами рецептом маринаду для свіжої риби. Гірчичний соус для свіжої оселедця приємно здивує вас і ваших близьких.

    Інгредієнти

    • пару цибулин;
    • чайна ложка зеленого коріандру;
    • готової гірчиці — 1,5 столові ложки;
    • солі — 1 чайна ложка;
    • щіпку цукру;
    • оливкової олії та оцту — по 1/3 склянки

    Гірчичний соус для свіжої оселедця: покроковий рецепт

  • Філе свіжої риби нарізаємо на маленькі шматочки.
  • Цибулю — тонкими кільцями.
  • Коріандр подрібнити.
  • Для соусу змішайте гірчицю, сіль, цукор і масло. Перемішуємо. І тільки тоді тоненькою цівкою вливаємо оцет і додаємо коріандр.
  • А тепер на філе риби кладемо цибулю і засипаємо соусом.
  • Відправляємо в холодильник на два дні.
  • Гірчичний соус додасть свіжій рибі вишуканого смаку. Риба виходить ніжною і смачною. Я поділилася з вами кращими маринадами для оселедця і впевнена, що ви візьмете собі пару рецептів на замітку. Готуйте, експериментуйте і все буде добре.

    5 невероятно вкусных маринадов для селедки

    Приємного апетиту!