Відмінне універсальне блюдо, яке можна подати як закуску або гарнір — пісні галушки.
Смачні галушки ми будемо готувати і подавати з заправками: з грибів і зелені. Відмінний варіант другої страви для тих, хто постить або віддає перевагу вегетаріанській кухні. А всім іншим (і мені в тому числі) галушки просто нагадають дитинство: моя бабуся-хохлушка часто готувала таку страву, коли залишалося тісто для вареників. Правда, пісними вони точно не були: все це смакота було приправлено сметанкою і вершковим маслом)))
Інгредієнти
Для прісного тіста
- 2 склянки пшеничного борошна;
- 0,5 склянки води;
- 0,5 чайної ложки солі.
Для першої заправки
- 400 грам свіжих печериць;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- сіль — за смаком;
- рослинна олія для обсмажування.
Для другої заправки
- 3 зубчики часнику;
- по одному пучку свіжого кропу і петрушки;
- сіль за смаком;
- рослинна олія холодного віджиму.
Пісні галушки: покроковий рецепт
Поки наші галушки варяться, готуємо заправку
Тесту для пісних галушок можна зробити побільше, прибрати в холодильник і діставати по необхідності. Соуси і заправки можна використовувати будь-які на ваш смак.
Приємного апетиту.