5 корисних властивостей стейка з яловичини

Стейк з яловичини-одне з найпопулярніших м’ясних страв. Коли мова заходить про корисний продукт, що містить багато поживних речовин, яловичина одна з перших з’являється в думках.


                                    5 полезных свойств стейка из говядины

Стейк з яловичини асоціюється зазвичай з чимось приємним і гарячим. Однак його споживання приносить не тільки задоволення, але і користь.

Кількість білка

На білках в організмі людини зав’язано велику кількість процесів обміну речовин. Найбільше якісного білка ми можемо знайти в м’ясі.

У порівнянні з рослинним протеїном, який можна знайти в горіхах, бобових, зернових культурах і деяких видах овочах, м’ясний білок містить в собі велику концентрацію амінокислот. Саме тварини високомолекулярні хімічні речовини краще засвоюються в організмі людини.

У різних видах м’яса частка білка сильно різниться. Так, наприклад, в стейку з «мармурової» на 100 м припадає 16 м білка, а звичайний яловичий стейк в 100 м має 23 г білків.

Допомагає при дефіциті заліза

Залізодефіцитна анемія є у 2 млрд людей на землі – такі дані наводить ВООЗ. Саме неправильне і незбалансоване харчування є основною причиною виникнення цього патологічного стану. Варто відзначити, що саме люди, які відмовилися від м’яса з яких-небудь міркувань – вегетаріанці – займають перше місце в групі ризику.

Звичайно, коли справа стосується серйозних випадків, виявлення дефіциту заліза і призначення лікування відбувається лікарем. М’ясо яловичини є основним продуктом, який включається в раціон для стабілізації рівня цього елемента в організмі.

Залізо може надходити тільки з їжею. Воно ділиться на гемове і негемове, саме перший тип найлегше засвоюється кишечником. Воно міститься в продуктах тваринного походження, а саме в м’ясі (у великій кількості).

Інші важливі мікроелементи і вітаміни

Стейк з яловичини, яким чином він не був би приготований, містить майже в 10 разів більше вітаміну B4, ніж цільнозернові продукти. За вмістом цинку, необхідного для диференціювання клітин і їх зростання, мармурова яловичина займає середнє місце в встановлених таблицях. Також» мармур ” відрізняється великим вмістом жирів. Багато хто думає, що це погано, проте саме жири відповідають за підтримку працездатності мозку і засвоєння вітамінів A, B, C, D.

Здорові зуби завдяки яловичині

Одна з причин демінералізації зубів – незбалансованість раціону (коли людина з їжею не добирає потрібних організму речовин). Найвідомішим лідером за вмістом фосфору є риба. Але не тільки вона. У жирному м’ясі теж в достатній концентрації міститься фосфор, необхідний для здоров’я зубів. Без нього вони починають кришитися і ламатися, оголюються коріння. Згідно з результатами дослідження, проведеного в 2007 році, фосфор одержуваний з продуктів сприяє зміцненню зубної емалі.

Психоемоційний стан

При недобір денної норми по калорійності і нутрієнтів, при якій людина не буде ні худнути, ні товстіти, вже через кілька днів може спостерігатися погіршення емоційного стану. Настрій стає нестабільним, з’являються пригніченість, зайва тривожність, плаксивість. Харчування, яке в міру насичене білками, жирами і вуглеводами забезпечує організм енергією, необхідною для підтримки життєрадісності і продуктивності. М’ясо яловичини хоч і побічно, але сильно впливає на психоемоційний стан людини, так як в його складі присутній вітамін B12, що відповідає за стійкість до стресів.