Ідеальне гаряче блюдо на святковий стіл

Ця страва ідеально підійде до сімейного вечері або святкового столу. Готувати його можна в порційних горщиках і подавати кожному індивідуально. Блюдо просто готується, але дуже красиво виглядає і виходить неймовірно смачним. Заготовити страву можна заздалегідь, а спекти вже в день свята. Тому таке блюдо підійде для тих, хто багато працює.

Страву можна трохи змінити і замість курки використовувати рибку. Або зробити пісний варіант і м’ясо замінити грибами. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Необхідні продукти

  • 400 грам курки
  • 200 грам зеленого горошку
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 200 грам печериць
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком
  • 500 мілілітрів вершків (20%)
  • 15 грам крохмалю
  • 250 грам прісного листкового тіста

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на розпеченій сковороді до золотистого кольору.
  • Моркву очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо його до смаженій цибулі і перемішуємо. Тушкуємо все разом ще 5 хвилин.
  • Печериці промиваємо, нарізаємо на середні шматочки і додаємо до овочів. Перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Овочі з грибами солимо і перчимо за смаком, знову перемішуємо.
  • Куряче філе нарізаємо середніми шматочками і додаємо до обсмаженим продуктам. Знову перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Потім додаємо зелений горошок, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  • Змішуємо крохмаль з вершками і вливаємо в овочі з м’ясом. Блюдо солимо і перчимо за смаком, а потім перемішуємо і варимо ще 5 хвилин, до легкого загусання. У масу додаємо подрібнену зелень і перемішуємо.
  • Стіл припыляем борошном і викладаємо підготовлену прісне листкове тісто. Замісити його можна за рецептом з нашого сайту.
  • Розкачуємо його в тонкий пласт і вирізаємо гуртки, трохи ширше по діаметру приготованих горщиків.
  • Готову масу розкладаємо по горщикам, краю змащуємо водою і зверху кладемо кружечки тіста. Краї тіста ретельно закріплюємо, а в центрі робимо кілька проколів, щоб виходило повітря.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • Идеальное горячее блюдо на праздничный стол

    Приємного апетиту!